Sniegas paralyžiavo gyvenimą Niujorke ir Vašingtone

Smarkus snygis paralyžiavo gyvenimą Niujorke ir Vašingtone.

Amerikiečių gyvenimą pristabdė gausus sniegas.<br>AP nuotr.
Amerikiečių gyvenimą pristabdė gausus sniegas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:10 AM

Niujorke jau antradienį daugelis žinybų ir mokyklų, taip pat Jungtinių Tautų (JT) būstinė anksčiau laiko nutraukė darbą. Vašingtone darbus sustabdė visos vyriausybinės institucijos.

Dalyje rytinės pakrantės ir trečiadienį prognozuojamas gausus sniegas. Niujorko gubernatorius kai kuriuose valstijos regionuose paskelbė nepaprastąją padėtį.

Milijoniniame Niujorko mieste meteorologai kalbėjo apie smarkiausią šios žiemos snygį. Laukiama daug gausesnio sniego nei per šalčio bangą sausio pradžioje. Niujorko gatves valo daugiau kaip 1 400 sniego valytuvų. Nepaisant to, daug kur neišvengta nelaimių, kai kurie ruožai atsargumo sumetimais uždaryti.

Trečiadienį Vašingtone kursuos mažiau metro traukinių nei įprastai. Taip nuspręsta, nes daugeliui žmonių nereikės vykti į darbą.

CNN duomenimis, antradienį dėl orų buvo atšaukta 3 000 lėktuvų skrydžių.

Po JAV praūžusios audros Niujorkui ir Vidurio Atlanto valstybėms tiekiamų gamtinių dujų kainos pakilo iki rekordinių aukštumų. Prekeiviai susirūpinę, kad šildymui skirto kuro atsargos gali sumažėti jau artimiausiu metu. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Trečiadienį gamtinių dujų kaina pakilo net iki 135-140 JAV dolerių už 1 mln. Didžiosios Britanijos terminių vienetų (BTU) (maždaug 27,54 kub. m). Dar penktadienį dujų kaina už tą patį kiekį siekė 10-25 JAV dolerius.

Dujų kainos kyla jau antrą kartą šį mėnesį, todėl tarp analitikų kyla vis didesnis susirūpinimas, nes meteorologai ir kelias ateinančias dienas prognozuoja intensyvų snygį, todėl kils poreikis šildyti namus ir darbovietes.

Brangsta ir ateities sandoriai: vasario mėnesio pristatymo termino ateities sandorių JAV kaina jau pakilo aukščiausiai nuo praėjusių metų gruodžio 26 d. - ūgtelėjimas siekė 2,4 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.