Kijeve - pranešimai apie dešimtis aktyvistų lavonų ir milicijos patyčios

Į Kijevo morgą Oranžireina gatvėje, kur yra pagrindinis teismo medicinos ekspertizės biuras, masiškai vežami aktyvistų lavonai. Dauguma milicijos vežamų kūnų – jaunų stipriai sužalotų jaunuolių. Apie tai portalui Gazeta.ua pranešė vienas iš Euromaidano komendantų. Liudininkų teigimu, lavonų per dieną atvežta apie dvidešimt. Vėliau informacija buvo paneigta kaip nepasitvirtinusi. Tačiau ictv.ua paskelbtame liudininkės telefonu nufilmuotame įraše matyti, kaip pareigūnai iš Automaidano maišuose išvelka daug lavonų.

Įraše matyti, kaip "Berkut" nuogai išrengę šaltyje tyčiojasi iš žmogaus.<br>Youtube nuotr.
Įraše matyti, kaip "Berkut" nuogai išrengę šaltyje tyčiojasi iš žmogaus.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 4:51 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:35 AM

„Šiandien ryte į morgą Oranžireina gatvėje pradėjo masiškai vežti lavonus. Tai ne viena atvažiuojanti mašina, jos atvažiuoja praktiškai kas pusvalandį. Jau buvo atvežta daugiau kaip dvidešimt lavonų.

Dauguma jų – nukentėjusieji per susidūrimus Hruševskio gatvėje, taip pat gali būti dalis Automaidano aktyvistų, kurie buvo pagrobti vakar. Tai mums patvirtino pačiame morge. Jo darbuotojai tiesiog sukrėsti.

Kūnus suveža į patalpą benamiams ir žmonėms be dokumentų. Niekas jų kol kas neatpažino, nes nieko neįleidžia. Bet yra vaizdo kameros, Galima paprašyti video – ten galima pamatyti atvežusių automobilių numerius. O vežė pats „Berkut“, - žurnalistams pasakojo komendantas.

Jis sakė, kad eismo medicinos ekspertizės pastatas yra apsuptas kriminalistų. Jie nieko neįleidžia. Aiškintis aplinkybių išvyko parlamentarė Olesia Orobec.

Žurnalistams morgo atstovai atsisakė komentuoti ir paprašė kreiptis į miliciją. Jie sakė negalintys nei patvirtinti, nei paneigti šios informacijos.

Vėliau pranešta, kad informacija apie lavonus nepasitvirtino. Tačiau televizijos ICTV kalbinta liudininkė telefonu nufilmavo vyrus, tempiančius daug lavonų maišuose.

Milicijos žiaurumus liudija ir kitų liudininkų filmuoti įrašai. Viename iš jų matyti, kaip „Berkut" nuogai išrengę šaltyje tyčiojasi iš žmogaus.

Ketvirtadienį ES užsienio politikos vadovė Catherine Ashton ketvirtadienį pasakė, kad kitą savaitę protestų apimtame Kijeve susitiksianti su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ir opozicijos lyderiais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.