Kijeve „Berkut“ nusivijęs lenkų žurnalistas tapo interneto žvaigžde

Žurnalisto darbas Kijeve pastarosiomis dienomis reikalauja ypatingo atsidavimo ir drąsos. Pranešama apie daugybę sužeistų šios profesijos atstovų, tačiau pasaulis ir toliau gauna operatyvią informaciją iš šios šiuo metu ypač karštos vietos. Bebaimis lenkų žurnalistas Bartlomiejus Maslankiewiczius iš „TV Republika“, internete paskelbus jo trečiadienio darbo rezultatą, sulaukė daugybės ovacijų ir netgi tapo savotiška žvaigžde.

B.Maslankiewicziaus drąsa stebina net pačius protestuotojus.<br>„Youtube“ nuotr.
B.Maslankiewicziaus drąsa stebina net pačius protestuotojus.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:52 AM

Pačiame įvykių centre M.Hruševskio gatvėje besisukantis jaunas vaikinas nuo milicijos smogikų chaotiškai bėgančiame protestuotojų būryje nepaleidžia iš rankų mikrofono ir be paliovos į jį tauškia, emocingai komentuodamas tai, kas vyksta aplink.

B.Maslankiewicziaus drąsa stebina net pačius protestuotojus. Rūpestingi aplinkiniai žmonės uždeda reporteriui kaukę, įspėdami apie dujų pavojų.

Tačiau tikroji vaikino drąsa atsiskleidžia prie jo priartėjus „Berkut“ pareigūnams, kurie tvatina guminėmis lazdomis visus iš eilės. Jis ne tik nebėga nuo jų, bet įsimaišo į vidurį.

Kai milicininkai ima trauktis, žurnalistas nusiveja juos iš paskos, įsimaišo tarp vieni į kitus besitaikančių milicijos pareigūnų ir protestuotojų.

Galiausiai B.Maslankiewicziui pakanka drąsos ir įžūlumo prieiti prie ginkluoto „Berkut“ smogiko. „Ką čia darai? Ar nori ką nors užmušti?“ – rėkia žurnalistas, o milicininkas uždusęs sako, kad ne. „Berkut“ traukiasi, o lenkas žurnalistas vejasi šaukdamas, ką jie čia daro.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.