Maroke pakeistas prieštaringas seksualinės prievartos įstatymas

Maroko parlamentas ketvirtadienį

Maroke tikima, kad nekaltybės netekusi netekėjusi moteris užtraukia gėdą savo šeimai, net jei buvo išprievartauta.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Maroke tikima, kad nekaltybės netekusi netekėjusi moteris užtraukia gėdą savo šeimai, net jei buvo išprievartauta.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:58 AM

Iš 457-tojo Maroko baudžiamojo kodekso straipsnio buvo išbrauktas punktas, kuriuo remiantis prievartautojai galėjo išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės vesdami savo aukas.

Pataisa parlamente buvo priimta vienbalsiai, ją sveikino šalies žmogaus teisių aktyvistai. Už lytinius nusikaltimus šalyje bus baudžiama nuo vienerių iki penkerių metų kalėjimo.

Pataisa buvo pasiūlyta prieš kelerius metus, tačiau platesnio visuomenės dėmesio susilaukė 2012 m., kuomet išprievartauta šešiolikmetė nusižudė, nes buvo priversta tekėti už prievartautojo. Incidentas sukrėtė musulmonišką Maroko visuomenę, o šalies sostinėje Rabate prasidėjo protestai.

Konservatyviose Maroko agrarinėse provincijose tikima, kad nekaltybės netekusi netekėjusi moteris užtraukia gėdą savo šeimai, net jei buvo išprievartauta. Daugumos šeimų įsitikinimu, santuoka su prievartautoju šią problemą išsprendžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.