Sumaištis Lvove – protestuotojai atstatydino apskrities vadovą (papildyta)

Karšta ne tik Ukrainos sostinėje Kijeve, bet ir kituose miestuose. Lvovo gyventojai ketvirtadienį sugebėjo nuversti savo apskrities valdžią, praneša zn.ua.

Apsauga nesugebėjo žmonių sulaikyti, nes jų buvo labai daug.<br>„Youtube“ nuotr.
Apsauga nesugebėjo žmonių sulaikyti, nes jų buvo labai daug.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 2:54 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:47 AM

Apie vidurdienį maždaug 2 tūkst. Lvovo gyventojų atėjo prie Lvovo apskrities administracijos pastato ir jį užėmė. Žmonės atėjo pasikalbėti su administracijos vadovu Olehu Salo ir pareiškė, kad „ima valdžią į savo rankas ir blokuos pastatą“.

Pas protestuotojus išėjęs O.Salo neatlaikė jų spaudimo ir parašė pareiškimą atsistatydinti.

Visa aikštė prie pastato buvo pilna žmonių, jie šaukė „Revoliucija“ ir kvietė eiti į pastatą ramiai, nedaužyti stiklų ir negadinti turto. Apsauga nesugebėjo žmonių sulaikyti, nes jų buvo labai daug.

„Revoliucijai“ Lvove vadovauja apskrities tarybos deputatė nuo Volodymyro Klyčko partijos „Udar“ Oksana Jurcinec ir Lvovo apskrities tarybos pirmininko pavaduotojas Valerijus Piatakas.

Užsikrėtė ir Rovnas

Lvovo pavyzdžiu pasekė ir Ukrainos vakaruose esančio Rovno gyventojai. Jie šturmavo ir užėmė Rovno apskrities administracijos pastatą, praneša UA- Reporter.com.

Apie 14 val. aktyvistai išdaužė pagrindines pastato duris ir pateko į vidų. Jie reikalauja gubernatoriaus Vasilijaus Bertašo atsistatydinimo.

Administracijos vadovas, neseniai gavęs iš V.Janukovyčiaus ordiną „už nuopelnus“, šiuo metu atostogauja. Žiniasklaidos žiniomis, jis užsienyje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.