„Berkut“ žaliūkų nuogai išrengtas vyras papasakojo, ką patyrė

Ukrainos protestuotojas, kurį „Berkut“ pareigūnai pavertė patyčių objektu, penktadienį vėl buvo Kijeve ir prabilo prieš kameras. Stipriai sumuštas Mikhailo Gavriliukas atvirai papasakojo, kaip jautėsi ir ką patyrė, patekęs į „Berkut“ pareigūnų gniaužtus. Tačiau vyras tikina, kad tai neatėmė jo drąsos ir ryžto toliau kovoti prieš Viktoro Janukovyčiaus valdžią.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 10:33 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:19 AM

M.Gavriliukas tikisi, kad už jo kančias pareigūnai sulauks nuožmaus kazokų keršto.

Nors spaudos konferencija truko trumpai, ją filmavo gausybė žurnalistų ir operatorių.

„Riaušių milicija mane talžė lazdomis. Buvo tiek įniršio, kad maniau, jog nori užmušti vietoje“, – tikino vyras. Jis pasakojo mėginęs bėgti, tačiau pareigūnai nepaleido jo iš akių ir nuolat sekė, vis atseikėdami smūgių.

„Galiausiai jie parbloškė mane ant žemės. Tada nustojo į voras ir leido mane bėgti pro tarpą, tarsi per koridorių, – iš visų pusių pylėsi smūgiai“, – dėstė M.Gavriliukas.

„Berkut“ pareigūnai išrengė savo auką nuogai ir ėmė spardyti. Vėliau teisėsaugininkai aiškino, kad tokių veiksmų ėmėsi dėl to, kad vyras drabužius buvo apsipylęs degiu skysčiu ir ketino susideginti.

„Jie spardė mano galvą lyg futbolininkai kamuolį. Jie šokinėjo ant manęs ir vaidino didvyrius. Jie fotografavosi šalia manęs, kai aš nuogas gulėjau jiems po kojomis“, – kalbėjo M.Gavriliukas, neslėpdamas kraujosrūvomis nusėto veido. Nuo skausmo jis nualpo. Sąmonę atgavo tik milicijos skyriuje.

„Kazokai tikrai atkeršys visiems, kurie mane žemino. Vienas kazokas niekada nepalieka kito bėdoje. Mūsų kerštas bus žiaurus“, – pabrėžė protestuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.