„Facebook“ įsikūręs „Berkut“ šlovina Ukrainos milicijos veiksmus

Ukrainos milicijos riaušių malšinimo dalinys „Berkut“ su protestuotojais kovoja ne tik gatvėse. Interneto socialiniame tinkle „Facebook“ veikia paskyra, kurios paskirtis – informacinė parama „Berkut“. Čia talpinamos nuotraukos, užrašai ir tekstai  leidžia suprasti, kas neva yra tikrieji Ukrainos draugai, o kas – priešai. 

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Buitkienė

Jan 24, 2014, 8:33 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:19 AM

Paskyroje, kurią puošia „Berkut“ simbolis su ereliu („berkut“ išvertus į lietuvių kalbą reiškia erelis), gausu nuotraukų ir informacijos apie chaosą sėjančius protestuotojus ir tikruosius Ukrainos gynėjus su melsvomis milicijos uniformomis ir šalmais.

Ant nuotraukų, kuriose įamžinti „Berkut“ pareigūnai, skelbiami tokie skambūs šūkiai kaip „Kas, jeigu ne mes“ arba „jeigu mus keikia mūsų priešai, vadinasi elgiamės teisingai“.

Ypatingai iškalbingas užrašas: „Laimėjome 1945, laimėsime ir 2014.“ Šioje paskyroje yra ir žinia apie tai, kad milicininkų nuogai išrengtą protestuotoją jie iš tikrųjų išgelbėjo nuo susideginimo.

Įrašas, kuriame matyti, kaip milicininkai tyčiojasi iš šaltyje nuogai išrengto žmogaus, papiktino visą pasaulį.

„Berkut“ paskyroje patalpintos nuotraukos ir fotomontažai labai primena tuos, kurie yra Ukrainos milicininko Dmitrijaus Usatovo profilyje „Vkontakte“. Manoma, kad jis dalyvavo nuogo žmogaus egzekucijoje.

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, Pažvelgus į jo paskyrą „VKontakte“ matyti, kad tai sadistas, nekenčiantis Ukrainos ir pasirengęs žudyti ukrainiečius - „banderovcų šiukšles“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.