Bėglio E.Snowdeno netenkina JAV teisingumas

Buvęs amerikiečių

E.Snowdenas nuo praėjusios liepos slapstosi Rusijoje.<br>AP nuotr.
E.Snowdenas nuo praėjusios liepos slapstosi Rusijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:02 AM

Internautai klausimus E.Snowdenui galėjo pateikti socialiniame tinkle „Twitter“. E.Snowdenas sakė, kad per JAV negalėtų sulaukti sąžiningo teismo. To esą neleidžia dar 1917-aisiais priimtas kovos su šnipinėjimu įstatymas, kuriuo remiantis jam yra pateikti kaltinimai.

E.Snowdenas vėl reiškė kritiką dėl JAV tarnybų vykdomo šnipinėjimo, tačiau kartu pridūrė, kad visos šnipinėjimo formos yra blogos. Didžiausia problema esą yra tai, kad masiškai sekmai nekalti žmonės. E.Snowdenas mano, kad gali būti pakeisti atitinkami įstatymai, apribotas tarnybų darbas, o kaltieji - patraukti atsakomybėn.

E.Snowdenas, praėjusią vasarą paviešinęs informaciją apie JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) šnipinėjimo programas, nuo liepos yra Maskvoje. Jam čia metams suteiktas prieglobstis. Vašingtonas kelis kartus ragino Maskvą išduoti E.Snowdeną, kad galėtų jį teisti už paslapčių išdavimą.

JAV teisingumo sekretorius Ericas Holderis žinių stočiai MSNBC patvirtino, kad JAV neketina suteikti E.Snowdenui amnestijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.