Niujorko merą kaltina kerštu

Metų pradžioje Niujorko meru tapęs Billas de Blasio žadėjo padaryti galą ekonominei ir socialinei nelygybei, skaldančiai miestą. Dabar Niujorko priešinimu kaltinamas jis pats, nes esą tyčia nevalė kai kurių gatvių, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The New York Post“ ir „The Independent“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-24 07:17, atnaujinta 2018-02-17 04:11

„Norime, kad grįžtų Michaelas Bloombergas“, – tokiais ir panašiais pareiškimais niujorkiečiai šią savaitę užtvindė socialinius tinklus.

Daugiau nei 10 metų miestui vadovavusio ir neseniai postą B.de Blasio perleidusio M.Bloombergo labiausiai pasigenda turtingų rajonų gyventojai.

Mat mieste praūžus pūgoms antradienį nebuvo valomos gatvės. O ne tokių prabangių rajonų gyventojai su panašia problema nesusidūrė.

Tad Niujorko turtingieji, gyvenantys tokiuose rajonuose kaip Aukštutinis Ist Saidas (angl. Upper East Side), įtaria, kad naujasis meras taip pasielgė tyčia.

Leidinys „The New York Post“ citavo kai kuriuos Aukštutinio Ist Saido, kuriame namus turi ir M.Bloombergas, gyventojus, kaltinančius naująjį merą jų ignoravimu, nes „Aukštutinis Ist Saidas nebalsavo už Blasio“.

Tai nebuvo staigmena, nes visą rinkimų kampaniją demokratas B.de Blasio siekė palenkti į savo pusę tuos žmones, kurie dažnai likdavo M.Bloombergo administracijos nuošalyje.

Ji daugiausia dėmesio skyrė Manhatanui, kuriame įsikūrusios įvairios tarptautinės kompanijos, o nekilnojamasis turtas yra vienas brangiausių pasaulyje.

Demokratas B.de Blasio taip pat žadėjo sumažinti miesto susiskaldymą į skurdžius ir turtinguosius. Pastariesiems politikas taip pat siūlė padidinti mokesčius.

„Negaliu patikėti, kad B.de Blasio galėjo taip pasielgti. Jis kiekvieną stumia į pavojų, jis – pamišęs. Reikia susigrąžinti merą M.Bloombergą“, – kalbėjo Aukštutiniame Ist Saide gyvenanti Barbara Tamerin.

Kiti piktinosi dar ir dėl to, kad esant tokiems prastiems orams nebuvo nurodyta uždaryti mokyklų. Tai irgi esą į pavojų stūmė vaikus ir jų tėvus.

Tačiau už Niujorko sanitarines sąlygas atsakingas Johnas Doherty tvirtina, kad prie turtingųjų namų gatvės nebuvo nuvalytos dėl techninių nesklandumų – sugedo druską barstančio automobilio padėties nustatymo sistema GPS ir kilo bėdų dėl eismo srautų.

JAV šiaurės rytuose pastarosiomis dienomis siautė didelės pūgos, daug prisnigo, oro temperatūra gerokai žemesnė nei vidutinė. Dėl orų buvo atšaukta tūkstančiai skrydžių, sutriko eismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.