Per gaisrą senelių prieglaudoje Kanadoje žuvo dešimtys žmonių

Per didelį gaisrą senelių prieglaudoje Kanados rytuose, spėjama, žuvo dešimtys žmonių. Iki šiol rasti penkių žmonių palaikai. Tačiau 30 senolių vis dar laikomi dingusiais. Daugelis jų patys negalėjo judėti.

Senelių namai, kuriuose gyveno apie 50 senjorų, praktiškai visiškai sudegė.<br>EPA-ELTA nuotr.
Senelių namai, kuriuose gyveno apie 50 senjorų, praktiškai visiškai sudegė.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:07 AM

Senelių namai, kuriuose gyveno apie 50 senjorų, praktiškai visiškai sudegė. Nelaimė įvyko nedideliame Isla Vertės miestelyje Kvebeko provincijoje. Liepsnos įsiplieskė dėl kol kas nežinomų priežasčių. Dėl smarkaus vėjo jos sparčiai plito. Medinis pastato fasadas per kelias minutes virto fakelu, pasakojo liudininkai stočiai „Radio-Canada“.

„Mes iš vidaus girdėjome riksmus. Ugnis buvo milžiniška, lyg būtų liepsnojusi šieno kupetąa, – pasakojo vienas liudininkas. Kitas vyras sakė, kad jo senelė telefonu paprašė savo sūnaus pagalbos. „Tačiau jam nepavyko. Jis dar mėgino ją pasiekti kopėčiomis, tačiau ji žuvo viršuje balkone“, – kalbėjo vyras.

Pusė senelių namų gyventojų buvo vyresni nei 85 metų amžiaus. Beveik visi jie galėjo judėti tik invalido vežimėliais arba padedami darbuotojų. Viena Raudonojo kryžiaus atstovė pareiškė viltį, kad kai kurie senjorai atostogavo pas savo šeimos narius ir taip galėjo išvengti ugnies pragaro.

Žinybų duomenimis, 23 žmonės buvo evakuoti. 13 jų patyrė sužalojimų ir buvo nuvežti į ligoninę. Sužalojo ir du ugniagesiai.

Ugnis taip pat nuniokojo greta buvusią vaistinę bei bendruomenės centrą.

Su valstybiniu vizitu Artimuosiuose Rytuose viešintis Kanados ministras pirmininkas Stephenas Harperis pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir draugams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.