Po „Berkut“ šalmu – Ukrainos nekenčiantis sadistas

Kas slepiasi po „Berkut“ šalmais ir uniformomis? Ar iš tiesų tie žmonės, be gailesčio vaikantys ir mušantys beginklius Ukrainos protestuotojus, tokie žiaurūs? Gal jie taip elgiasi ne dėl įsitikinimų, o dėl to, kad patys yra bejėgiai VRM mašinos sraigteliai ir negali nepaklusti vadų įsakymams? Ukrainos žurnalistai atkapstė vieno iš „Berkut“ „erelių“ („Berkut“ ukrainietiškai ir reiškia erelį, ereliais papuoštos šių riaušių milicijos pareigūnų uniformos) profilį socialiniame tinkle. Tai pareigūnas, dalyvavęs sadistiškame pasityčiojime iš Maidano aktyvisto Michailo Gavriliako.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:48 AM

Įrašas, kuriame matyti, kaip milicininkai tyčiojasi iš šaltyje nuogai išrengto žmogaus, papiktino visą pasaulį. „Berkut“ atstovai po to teisinosi, kad šitaip bandyta vyrą gelbėti nuo savęs paties - jis,esą, norėjęs susideginti.

Argumentua.com žiniomis, pasibjaurėtinus vaizdus išplatino egzekucijoje dalyvavęs milicininkas Dmitrijus Usatovas. Pažvelgus į profilį „VKontakte“ matyti, kad tai sadistas, nekenčiantis Ukrainos ir pasirengęs žudyti ukrainiečius - „banderovcų šiukšles“.

Profilyje taip pat matyti, kad Ukrainos prezidentą Janukovyčių ir ministrą Zacharčenką „erelis“ laiko Rusijos vado Vladimiro Putino pavaldiniais. Nepriklausomą Ukrainos valstybę šis antžmogiu save laikantis iš valstybės biudžeto atlyginimą gaunantis milicininkas apskritai laiko nesusipratimu.

„Ukraina niekada nebuvo savarankiška valstybe, nes jos pavadinimas šifruojamas kaip Rusijos pakraštys“, „Ukraina negali turėti nacionalinės kalbos, nes paršelių kalba nėra žmonėms skirta kalba“, „Ukraina nėra savarankiška valstybė, nes visiškai priklauso nuo kaimyninių valstybių ir vykdo parazitinę veiklą“, - tai tik keletas iš Ukrainos pareigūno profilyje paskelbtų „išminties perlų“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.