Ukrainos valdžia atliks tyrimą dėl pareigūnų patyčių

Ketvirtadienį pasklidusi filmuota medžiaga apie žeminamą ir filmuojamą protestuotoją Ukrainoje sukėlė pasipiktinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-24 09:11, atnaujinta 2018-02-17 04:07

Ketvirtadienį pasklidusi filmuota medžiaga apie žeminamą ir filmuojamą protestuotoją Ukrainoje sukėlė pasipiktinimą.

Ukrainos milicijos riaušių malšinimo dalinio „Berkut“ narys mušė išrengtą protestuotoją Kijeve, kur oro temperatūra šiuo metų laiku yra minusinė.

Šiurpus incidentas priminė liūdnai pagarsėjusius kalinių žeminimo skandalus, tokius kaip Abu Graibo kalėjime Irake.

Minimas vyras tikriausiai buvo areštuotas per milicijos ir protestuotojų susirėmimus, kurie krėtė Kijevą pastarosiomis dienomis.

Vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas „YouTube“ ir kurį greit parodė Ukrainos opozicijos kanalai, areštuotas protestuotojas matyti visiškai nuogas, tik su kojinėmis, ir šiurkščiai stumiamas į policijos autobusą.

Tačiau vėliau jis pašaukiamas atgal ir verčiamas ramiai stovėti ant sniego, o vienas milicininkas su kauke filmuoja jį savo mobiliuoju telefonu.

Tada protestuotojas verčiamas pozuoti nuotraukoms su kastuvu, greta kito pareigūno su kauke, kuris juokais jį apkabina, o tada trenkia per pakaušį.

Vėliau pareigūnas nulydi areštuotąjį atgal į mikroautobusą ir jam spiria. Dar kitas pareigūnas, kurio veidas nėra pridengtas, tada, regis, priekaištauja milicininkui su kauke dėl jo elgesio.

Vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenka priminė savo darbuotojams apie „tokių veiksmų nepriimtinumą“ ir paragino miliciją „laikytis įstatymo ir moralės normų“.

Protestų stovyklos Kijevo Nepriklausomybės aikštėje, kurią vietos gyventojai vadina Maidanu, lyderis sakė, kad aukos tapatybė paaiškėjo ir kad tas žmogus yra gydomas.

„Jo vardas yra Mychaila Havryliakas. Jis dabar yra Maidano savigynos būstinėje ir yra gydomas“, - „Facebook“ parašė Andrijus Parubijus.

Neaišku, kas paskelbė tą vaizdo įrašą ir kiek laiko M.Havryliakas buvo sulaikytas. Įrašą galima pamatyti tinklalapyje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.