Chaosas revoliucijos metines mininčiame Egipte: aidėjo šūviai ir sprogimai

Egipto policija šeštadienį

Egipto policija šeštadienį šaudė į orą koviniais šoviniais, mėgindama išvaikyti apie tūkstantį prieš vyriausybę protestuojančių demonstrantų Kaire.<br>Reuters nuotr.
Egipto policija šeštadienį šaudė į orą koviniais šoviniais, mėgindama išvaikyti apie tūkstantį prieš vyriausybę protestuojančių demonstrantų Kaire.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:51 AM

Per šios neramumus didėja nuogąstavimai dėl galinčio prasiveržti smurto, minint per 2011-ųjų revoliucijos, nuvertusios autokratą Hosni Mubaraką metines. 

Minėtas liudininkas sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad policija taip pat leido ašarines dujas ir šaudė smulkiais šratais į minią, kurią sudarė daugiausiai sekuliarios ir liberalios stovyklos aktyvistai, mėginę surengti eitynes į Kairo centrinę Išsivadavimo aikštę. Jie protestuoja prieš kariuomenės palaikomą laikinąją vyriausybę. 

Demonstrantai skandavo šūkius prieš armiją ir policiją, susirinkę Mostafos Mahmoudo mečetėje Mohandisino rajone, tačiau galiausiai buvo išvaikyti policijos. 

Aikštę prie mečetės blokavo policijos pareigūnai, kurie suėmė septynis demonstrantus, sakė saugumo šaltiniai. 

Kai kurie žmonės mėgino iškelti plakatus su pernai liepą nuversto islamiškų pažiūrų prezidento Mohamedo Mursi portretais, tačiau kiti protestuotojai neleido jiems to padaryti. 

Universiteto studentas Hishamas Sadiqas sakė protestuojantis prieš „kariškių valdymą ir Vidaus reikalų ministerijos banditus“. 

Islamistų grupuotė „Ansar Beit al Maqdis“ prisiėmė atsakomybę už sprogimus, kurie įvyko praėjusią naktį Kaire.

Su „Al Qaeda“ susijusi organizacija prisiėmė atsakomybę už visus penkis sprogimus Egipto sostinėje. Islamistai perspėjo, kad planuoja tęsti išpuolius prieš teisėsaugos pareigūnus, todėl paprašė musulmonus laikytis atokiau nuo policijos ir kitų saugumo pajėgų pastatų. 

Anksčiau „Jeruzalės partizanai“ pripažino atsakomybę tik už kai kuriuos Kaire įvykusius sprogimus. Tačiau jokios informacijos apie kitus galimus organizatorius nėra. 

Šeštadienį Kaire per vieną dieną jau užregistruoti penki sprogimai, kurių metu žuvo šeši žmonės, o dešimtys sužeista. Penktadienį skirtingose miesto dalyse pakaitomis buvo aktyvuoti keturi sprogstamieji užtaisai, padėti daugiausiai prie pastatų, priklausančių policijai.

Dar vienas sprogimas įvyko šeštadienio rytą šalia policijos akademijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.