JAV prekybos centre aidėjo šūviai, žuvo trys žmonės

Populiariame prekybos centre netoli Vašingtono užpuolikas, kuris turėjo

Prekybos centro lankytojus išgąsdino šūviai.<br>AP nuotr.
Prekybos centro lankytojus išgąsdino šūviai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2014, 9:51 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:43 AM

Tyrėjai aiškinasi išpuolio motyvus, bet sako, kad „preliminariai identifikavo“ užpuoliką, kuris dar turėjo „didelį amunicijos kiekį“, kai pareigūnai rado jo lavoną greta dviejų aukų vienoje parduotuvėje prabangiame prekybos centre „Columbia Mall“ Merilande. 

„Kadangi buvo nerimaujama dėl kitų ginklų, kuriuos jis galėjo turėti, ar sprogmenų, mes to imamės labai atsargiai“, - sakė Hovardo apygardos policijos viršininkas Billas McMahonas.

Vėliau policija „Twitter“ parašė, kad apieškojus užpuoliko krepšį buvo rasti du primityvūs užtaisai, kurie, „regis, buvo bandymas pasigaminti sprogmenų“ ir kurie abu buvo neutralizuoti. 

Pareigūnai kol kas neatskleidė užpuoliko, kuris tikriausiai nusišovė pistoletu, tapatybės, o specialieji daliniai vėlai vakare toliau tikrino prekybos centrą. 

Pirmiesiems į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams apie šaudymą prekybos centre buvo pranešta vėlyvą rytą. Tame dviejų aukštų prekybos centre su 200 parduotuvių, karusele ir žaidimų zona savaitgaliais lankosi daug jaunų šeimų; centras yra už maždaug 45 min. kelio nuo Vašingtono centro. 

Policija nustatė, kad aukos yra 21 metų Brianna Benlolo  iš Koledž Parko Merilande ir 25 metų Tyleris Johnsonas iš Elikot Sičio taip pat Merilande. Abu jie dirbo riedlenčių parduotuvėje „Zumiez“. 

Smarkiai sukrėsti pirkėjai pasakojo, kaip apimti panikos bėgo ar gūžėsi tarpduriuose. Kai kas karštligiškai skambino artimiesiems. 

Hovardo apygardos ligoninė pranešė, kad visi penki per išpuolį sužeisti žmonės, suteikus jiems pagalbą, buvo išleisti. Vienam jų kulka pataikė į pėdą. 

„Kitų keturių problemos yra arba medicininės, arba išsinarintos kulkšnys, dalykai, atsirandantys, kai žmonės bėga tolyn nuo labai, labai chaotiškos ir pavojingos situacijos“, - sakė B.McMahonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.