Libijos sostinėje Tripolyje pagrobti egiptiečiai

Keturi Egipto ambasados darbuotojai šeštadienį buvo pagrobti Libijos sostinėje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:51 AM

Atakos dar kartą pademonstravo sumaištį, tebekrečiančią Libiją, praėjus dvejiems metams po autoritarinio lyderio Muammaro Gaddafi nuvertimo. 

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl šių pagrobimų, tačiau visai neseniai viena sukarinta grupuotė paskelbė, jog jos lyderis suimtas Egipte, ir pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų. 

„Buvo pagrobti dar keturi. Vienas iš jų – kultūros atašė, o trys kiti yra pagalbiniai darbuotojai“, – nurodė Libijos užsienio reikalų ministerijos atstovas, nepateikdamas daugiau detalių. 

Egipto vyriausybė šeštadienį patvirtino, kad keturi darbuotojai buvo pagrobti, ir nurodė bendradarbiaujanti su Libijos valdžia, kad užtikrintų jų paleidimą. 

Praėjus dvejiems metams nuo M.Gaddafi nuvertimo, šalies vyriausybei vis dar sunkiai sekasi kontroliuoti gerai ginkluotus buvusius sukilėlius, sukarintas grupuotes ir islamistus kovotojus, kurie per sukilimą kovėsi sukilėlių pusėje, tačiau dabar nepatenkinti centrinės vyriausybės valdžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.