Sprendimo dėl Sirijos krizės ieškoma Ženevoje

Sirijos vyriausybės ir

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:58 AM

Šis susitikimas buvo pirmoji sesija priešiškų stovyklų politinėse derybose, turinčiose užbaigti pilietinį karą Sirijoje. 

„Pirmoji sesija baigėsi – Brahimi kalbėjo 30 minučių, tačiau nė vienas delegatų nieko nepasakė“, – opozicijos delegatas Anasas al Abdahas sakė žurnalistams po susitikimo. 

Abiejų pusių atstovai įžengė į kabinetą ir iš jo išėjo per skirtingas duris, pridūrė A.al Abdahas. Planuojama, kad delegacijos vėl susitiks 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku aptarti humanitarinių klausimų. 

Pasak delegato, B.Brahimi jiems sakė, kad per pirmąsias dvi derybų dienas dėmesys bus sutelktas į galimybes nutraukti apsiaustis, nuo kurių kenčia civiliai – tarp jų centriniame Homso mieste. Taip pat bus siekiama susitarti dėl lokalių paliaubų ir galimybės teikti humanitarinę pagalbą, tačiau pagrindinių derybų tema turėtų būti galimybės užbaigti jau beveik trejus metus vykstantį konfliktą. 

„Jis (Brahimi) mums sakė, kad ši konferencija yra politinė konferencija ... ir grindžiama 1-uoju Ženevos (susitikimu)“, – nurodė A.al Abdahas, turėdamas omenyje 2012 metų birželį paskelbtą komunikatą, kuriame raginama įkurti Sirijoje laikinąją valdžios instituciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.