Nušautas vienas Tailando protestuotojų lyderių

Sekmadienį Bankoke buvo nušautas

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:18 AM

Tai jau dešimta auka, neskaičiuojant daugybės sužeistųjų po to, kai lapkritį protestuotojai išėjo į gatves, grasindami uždaryti miestą ir nuversti iš posto premjerę Yingluck Shinawatrą. 

Vietos policijos atstovas atpažino nužudytąjį kaip Suthiną Tharatiną, vieną iš protesto lyderių. Jo teigimu, S.Tharatinas buvo nušautas į galvą ir į krūtinę. 

Y.Shinawatra paskelbė rinkimus vasario 2 dieną tikėdamasi išsilaikyti valdžioje, bet protestai nesiliovė ir Rinkimų komisija ragino atidėti balsavimą. 

Pasak vyriausybės atstovo, tai akivaizdus Y.Shinawatros pralaimėjimas, kad 45 iš 50 balsavimo vietų, Bankoke įrengtų išankstiniam balsavimui, buvo uždarytos dėl protestuotojų. 

Bankoko policijos teigimu, susirėmimai tarp protestuotojų ir premjerės šalininkų prasidėjo abiejų pusių apsikumščiavimu, o po to ėjo apsišaudymas. Eravano medicinos centras pranešė, kad per susirėmimus nukentėjo 11 žmonių. 

Iškart nebuvo aišku, kuri pusė pradėjo šaudyti, bet protestuotojai apkaltino vyriausybę ir policiją siekiu juos įbauginti. 

Šeštadienį vienas vyriausybės ministrų teigė, kad premjerė pasiruošusi kalbėtis apie vasario 2 d. rinkimų atšaukimą, jei aktyvistai liausis protestavę.

Vyriausybė taip pat įspėjo, kad kiekvienas, kuris stengsis sutrukdyti balsuoti bus įkalintas arba nubaustas pinigine bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.