Australijoje rasti krokodilo sudraskyto berniuko palaikai

Šiaurės Australijos policija

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:40 AM

„Bus atlikti DNR tyrimai, kad būtų patvirtintas atpažinimas, – pridūrė M.White'as. – Iš pagarbos šeimai nebus pateikta jokių specifinių detalių apie traumą arba rastus įrodymus.“

Trys krokodilai buvo nušauti ir išskrosti po to, kai buvo duotas įsakymas sumedžioti visus ilgesnius nei dviejų metrų krokodilus, pastebėtus prie Madžinberio stoties, esančio už maždaug 200 kilometrų į rytus nuo Šiaurės Teritorijos sostinės Darvino, Kakadu nacionaliniame parke.

Berniukas buvo užpultas sekmadienį. Kitas berniukas – 15-metis – sugebėjo ištrūkti, tačiau krokodilas jam sužalojo dešinę ranką, kurią teko susiūti trimis siūlėmis.

Parko eiguliai pagal paauglio žaizdas nustatė, jog jį užpuolęs krokodilas buvo 2–3 metrų ilgio.

Šis incidentas sukrėtė mažytę Madžinberio bendruomenę, kurią sudaro apie 50 žmonių, gyvenančių netoli kalnakasių miestelio Džabiru.

Vietos aborigenų gentis – mirarai – dėl to išpuolio paragino reguliuoti krokodilų populiaciją.

Briaunagalviai krokodilai, kurie užauga iki septynių metrų ilgio ir gali sverti daugiau nei toną, yra paplitę Australijos šiaurinėse atogrąžose.

Šių gyvūnų nuolat gausėjo nuo 1971 metų, kai buvo priimti krokodilų apsaugos įstatymai. Vyriausybės duomenimis, jų populiaciją dabar sudaro 75–100 tūkst. individų.

Sekmadienį įvykusi ataka Kakadu parke buvo jau 11-as mirtinas krokodilų išpuolis per pastaruosius metus, nurodė organizacija „CrocBITE“, bendradarbiaujanti su Charleso Darwinouniversitetu.

Paskutinė krokodilo auka Australijoje žuvo pernai rugpjūtį, kai 4,7 metro ilgio roplys pačiupo vyrą, plaukusį per Merio upę Šiaurės Teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.