Indonezijoje purvo nuošliaužos pražudė 19 žmonių

Indonezijos pagrindinėje Javos

Sezoninės liūtys sukėlė daugiau nei dešimt purvo nuošliaužų ir masinius potvynius didelėje Indonezijos teritorijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sezoninės liūtys sukėlė daugiau nei dešimt purvo nuošliaužų ir masinius potvynius didelėje Indonezijos teritorijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:25 AM

Naktį į antradienį purvo nuošliauža Rytų Javos Jombango rajone palaidojo penkis namus, informavo Nacionalinės stichinių nelaimių padarinių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho.

„Reikalingos įrangos trūkumas apsunkino gelbėjimo operaciją bei dingusiųjų paiešką“, - sakė S.P.Nugroho.

Televizijos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip šimtai policijos pareigūnų, kariškių ir gyventojų rankomis, kastuvais ir kauptukais atkasa griuvėsius.

Tai jau antra aukų pareikalavusi purvo nuošliauža per pastarąsias kelias dienas tankiai gyvenamoje Javos saloje.

Per panašų incidentą centrinėje Javos dalyje penktadienį, kada kalnų šlaitais pradėjo riedėti akmenys ir nuslinko purvo nuošliauža, žuvo mažiausiai 12 kaimo gyventojų.

Sezoninės liūtys pastarosiomis dienomis sukėlė daugiau nei dešimt purvo nuošliaužų ir masinius potvynius didelėje Indonezijos teritorijoje, kuriai priklauso 17 tūkst. salų grandinė, kur milijonai žmonių gyvena kalnuotose teritorijose ir derlingose lygumose šalia upių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.