Meksikoje sulaikytas „Tamplierių“ narkotikų mafijos baronas

Meksikos pareigūnai antradienį

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:06 AM

D.L.Plancarte, geriau žinomas „El Tio“ pravarde (liet. „dėdė“), buvo labiausiai Meksikoje ieškomas asmuo, už žinias apie jį buvo siūlomas 2,2 mln. dolerių atlygis.

Po suėmimo Meksikos vidaus reikalų ministras Miguelis Angelis Osorio Chongas spaudai gyrė teisėsaugos institucijų darbą.

„Jis buvo sulaikytas dėl žvalgybos ir federalinių agentų bendradarbiavimo, kuris parodė, kad bendro darbo vaisiai duoda rezultatų“, - kalbėjo ministras.

Kalbėdamas apie savanorių savisaugos grupes, kurios sausio pradžioje pradėjo užiminėti miestelius šiaurinėje Meksikos Mičoakano valstijoje, ministras sakė, kad centrinė valdžia ir apsiginklavę gyventojai pasiekė kompromisą.

„Šie daliniai bus dislokuoti, kai iškils būtinybė ir centrinės valdžios bus griežtai prižiūrimi“, - sakė ministras.

Sausio 13 d. Meksikos Mičoakano valstijos gyventojai ėmė burtis į savisaugos būrius ir pradėjo užiminėti miestelius, teigdami, kad stengiasi pasiekti „Tamplierių“ mafijos vadavietę Apacingano miestelyje. Kitą dieną konflikto zonoje buvo dislokuotos papildomos policijos ir kariuomenės pajėgos, tačiau gyventojai nesutiko atiduoti ginklų ir susirėmė su teisėsaugos pareigūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.