Amerikoje pavogtas Stradivarijaus smuikas

Viskonsino valstijos Milvokio mieste pavogtas Stradivarijaus smuikas. Kaip pranešė antradienį JAV policijos atstovai, instrumentas, pagamintas prieš beveik 300 metų, buvo pavogtas iš Milvokio simfoninio orkestro koncertmeisterio Franko Almondo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2014, 10:13 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:37 PM

Incidentas įvyko pirmadienį vėlai vakare Liuteronų koledžo, kur koncertavo orkestras, automobilių stovėjimo aikštelėje. Nusikaltėlis panaudojo prieš F.Almondą elektrošoko prietaisą, atėmė smuiką, o paskui nuvažiavo nežinoma kryptimi furgonu, prie kurio vairo sėdėjo jo bendrininkas. Policijai kol kas nepavyko aptikti plėšikų pėdsakų.

Pavogtas instrumentas pagamintas 1715 metais. Muzikiniuose sluoksniuose jis žinomas kaip „Lipinskio Stradivarijus”. Jo savininkas buvo lenkų smuikininkas virtuozas Karolis Lipinskis (1790-1861), o iki jo - italų smuikininkas Giuseppe Tartini (1692-1770), kuris yra garsiosios sonatos „Velnio trelės”, laikomos vienu sudėtingiausių kūrinių smuikui pasaulyje, autorius.

F.Almondui „Lipinskio smuiką” neterminuotam laikui buvo perdavę asmenys, „glaudžiai susiję su Milvokiu”. Žiniasklaidos duomenimis, instrumento kainą galima palyginti su kito Stradivarijaus smuiko, parduoto 2006 metais už 3,5 milijono dolerių, kaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.