Rūgštimi nuplikytoms pakistanietėms – nauji antakiai ir plaukai

Plastikos chirurgas iš savo paties lėšų atliko operacijas šešioms Pakistano moterims, kurios buvo nuplikytos sieros rūgštimi. Iš Jungtinės Karalystės atvykęs Asimas Shahmalakas išleido 50 tūkst. svarų (200 tūkst. litų), kad sugrąžintų gyvenimo džiaugsmą moterims, kurios buvo siaubingai subjaurotos vien už tai, kad atsisakė pripažinti vyro pranašumą, praneša AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:17 PM

Gydytojas iš Čidlio, Didžiojo Mančesterio, pasakoja, kad sieros rūgšties buteliuką Karčio gatvėse galimą įsigyti vos už 15 pensų (apie 0,6 lito).

A.Shahmalakas visas operacijas nemokamai atliko Karačio klinikoje sausio 22-24 dienomis, atsivežęs gydytojų komandą iš savo vadovaujamos plaukų persodinimo klinikos „Crown Clinic“, įsikūrusios netoli Mančesterio oro uosto.

Patyręs chirurgas pasiryžo šiai misijai prieš metus, kai apsilankęs Karačyje sutiko pacientes, kurioms reikėjo plaukų, antakių ir blakstienų persodinimo. Jis yra vienas iš devynių pasaulio chirurgų, turinčių įgūdžius daryti tokias operacijas.

Tarp pacienčių, kurioms padėjo A.Shahmalakas – 24 metų Kanwal Ashar, kurią sieros rūgštimi apipylė ją persekiojęs vyras, kurį ji atstūmė.

Kita auka – 26 metų Kanwal Qayum – sieros rūgštimi buvo apipilta mieganti. Jos draugui sukilo pavydas, kai ji susirado naują stiuardesės darbą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.