Rusų televizijos kanalui „Dožd“ - smūgiai

Trys Rusijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:17 PM

Nepriklausoma televizija „Dožd“ („Lietus“), taip pat turinti populiarų naujienų portalą, transliuodavo aštraus tono reportažus, kritikuojančius Rusijos valdžią, taip pat pateikdavo nešališką požiūrį į Ukrainoje vykstančius protestus prieš vyriausybę. 

„Dožd“ generalinė direktorė Natalija Sindejeva sakė, kad trys retransliuotojų bendrovės, veikiančios Maskvoje ir sostinės apylinkėse, pašalino šio televizijos kanalo laidas iš savo tinklų.

Televizijos vadovė pridūrė, kad „Dožd“ patiria spaudimą po to, kai parodė reportažų apie aukšto rango Kremliaus pareigūnams priklausančius brangius nekilnojamojo turto objektus. 

„Dalykus reikia vadinti jų tikraisiais vardais. Be abejo, tai yra cenzūra ir spaudimas“, – sakė N.Sindejeva naujienų agentūrai „Reuters“. 

Šios televizijos laidas Maskvos regione tebetransliuoja du dideli retransliavimo tinklai. 

Televizijos bendrovė „Akado“ nurodė, kad sprendimas atsisakyt „Dožd“ kanalo buvo priimtas dėl „reikšmingų pokyčių jo koncepcijoje“. 

Televizija sulaukė kritikos, kai savo tinklalapyje surengė apklausą, ar Leningradas (dabartinis Sankt Peterburgas) per Antrąjį pasaulinį karą turėjo būti atiduotas nacistinės Vokietijos pajėgoms, kad būtų išgelbėta tūkstančiai žmonių gyvybių, kurių pareikalavo 872 dienas trukusi blokada. 

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad tokia apklausa „peržengia tai, kas yra priimtina mūsų žmonėms moralės ir etikos požiūriu“. 

„Dožd“, kuri taip pat skirdavo daug laiko eteryje V.Putino politiniam priešininkui Aleksejui Navalnui, vėliau pašalino apklausą apie Leningrado blokadą. 

Daugelis rusų didžiuojasi Sovietų Sąjungos pergale Antrajame pasauliniame kare, kuri šaliai kainavo apie 10 mln. žmonių gyvybių. 

„(Ta apklausa) buvo fantastiška dingstis priveržti mums varžtelius, – sakė N.Sindejeva. – Valdžia jau seniai laukė tokios dingsties.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.