Atsirado Maidano aktyvistas - nukryžiuotas ir supjaustyta ausimi

Atsirado vienas iš pagrobtų Automaidano lyderių Dmitrijus Bulatovas, su kuriuo nebuvo jokio ryšio jau visą savaitę. Apie tai pranešė parlamentaras iš partijos „Batkivščina“ Jurijus Ctecis, rašo zn.ua. Atsiradęs aktyvistas papasakojo, kokius kankinimus jam teko patirti – D.Bulatovui pjaunama ausis, jis netgi buvo nukryžiuotas – ant rankų likę žaizdos. Negana to, daug žinantį ir daug papasakoti galintį aktyvistą penktadienio vakarą milicija aplankė ir ligoninėje, kur jis buvo operuojamas – jį norėta sulaikyti už „masinių neramumų organizavimą“.

D.Bulatovas paskambino savo draugams, kurių telefoną atsiminė, ir jie jį skubiai parsivežė į Kijevą.<br>„Youtube“ nuotr.
D.Bulatovas paskambino savo draugams, kurių telefoną atsiminė, ir jie jį skubiai parsivežė į Kijevą.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:07 PM

Prieš savaitę pradingęs D.Bulatovas vėlų ketvirtadienio vakarą buvo rastas Višenkų kaime netoli Kijevo. Kaip pasakojo pats aktyvistas, nepažįstami vyrai jį mušė, kankino, pjovė ausį ir netgi nukryžiavo.

D.Bulatovas nežino, kas jį pagrobė, nes jam visą laiką buvo užrištos akys, bet pastebėjo, kad tie vyrai kalbėjo rusišku akcentu.

„Ausį nupjovė, veidą supjaustė, ant kūno neliko sveikos vietos, - pasakojo surastas aktyvistas. - Bet gyvas, ačiū Dievui“.

J.Ctecis pasakojo, kad yra žinoma, jog D.Bulatovas buvo laikomas uždarytas, paskutines dvi dienas jo nemaitino.

Po ilgų kankinimų jį išvežė ir miške išmetė iš automobilio. D.Bulatovas nusigavo iki kaimo ir ėjo per jį, belsdamas į duris. Galiausiai sutiko prie parduotuvės stovinčius žmones ir paprašė leisti pasinaudoti telefonu.

D.Bulatovas paskambino savo draugams, kurių telefoną atsiminė, ir jie jį skubiai parsivežė į Kijevą.

D.Bulatovą pažiūrėję medikai nustatė, kad jo kaukolė nepažeista, vidaus organų veikla nesutrikusi.

Ryšys su D.Bulatovu nutrūko sausio 23 d. Jo žmona per advokatą parašė milicijoje pareiškimą dėl vyro dingimo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.