Įraše - dramatiškas išsigelbėjimas iš skęstančios jachtos

Prie Tailando krantų pradėjus skęsti turistinei nardymo jachtai vos nežuvo trylika žmonių. Internete išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip turistai desperatiškai šaukdami gelbėjasi iš sparčiai bangose skęstančio laivo.

Jachta nuskendo vos per kelias minutes.<br>„Youtube" nuotr.
Jachta nuskendo vos per kelias minutes.<br>„Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:47 PM

Laivas pavadinimu „Aladdin“ pradėjo skęsti tarp Bon ir Tachai salų netoli Pietų Tailando. Vos per kelias minutes laivas, kuris, manoma, buvo išplaukęs į keturių dienų turistinę kelionę, buvo užsemtas vandens.

Stebuklo dėka netoliese tuo metu buvo kitas turistinis laivas, pavadinimu „Peter Pan“, kuris ir padėjo visiems trylikai skęstančiųjų išsigelbėti.

Kai kurie besigelbėjantys keleiviai srovės buvo įtraukti į vandenį kartu su laivu. Žmonės panikuodami šokinėjo į didžiules bangas, bandydami išvengti žūties.

„Tai buvo tik laimingas sutapimas, kad mes buvome netoliese ir galėjome jiems padėti“- švedų „Aftonbladet“ laikraščiui sakė vaizdo įrašo autorius Dennisas Karlssonas. Vyras tuo metu buvo „Peter Pan“ laive. „Viskas buvo labai rimta. Stebuklas, kad niekas nežuvo“ – susijaudinęs teigė jis.

Šis vos tragedija nevirtęs įvykis įvyko vos keli mėnesiai po to, kai netoli Tailando krantų lapkritį šeši turistai žuvo nuskendus perpildytam keltui, nes žmonėms nepakako gelbėjimosi liemenių. Laivas vietoje leidžiamų šimto penkiasdešimties keleivių tada plukdė maždaug du šimtus turistų.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.