Savo namuose negyvas rastas aktorius P.S.Hoffmanas

Sekmadienį mirė garsus aktorius Philipas Seymouras (46 m.) Hoffmanas. „ABC news“ praneša, kad aktorius negyvas rastas savo namuose Manhatane. Niujorko policijos departamentas pranešė, kad P.S.Hoffmano kūnas buvo rastas sekmadienį prieš pietus, apie 11 val. 30 minučių. Nors aktoriaus mirties priežastis kol kas nenustatyta, „Oskarą“ pelnęs vyras veikiausiai mirė nuo per didelės narkotikų dozės.

Už vaidmenį filme „Kapotė" P.S.Hoffmanas 2006-aisiais laimėjo „Oskarą".<br>AP nuotr.
Už vaidmenį filme „Kapotė" P.S.Hoffmanas 2006-aisiais laimėjo „Oskarą".<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-02 21:00, atnaujinta 2018-02-16 19:29

Naujienų portalas „Nypost.com“ praneša, kad apie aktoriaus mirtį pagalbos telefonu 911 pranešė jo scenaristas. Teigiama, kad jis rastas vonioje perdozavęs narkotikų. Aktorius buvo rastas ant vonios kambario grindų su švirkštu rankoje, dėvintis šortus ir marškinėlius. Aplink mėtėsi heroino maišeliai.

„Panašu, kad tai numanomas perdozavimas“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos pareigūnas.  Kitas pareigūnas teigė, kad nebuvo jokių vaistų piliulių, taip pat nepastebėta ženklų, kad aktorius būtų vartojęs alkoholį: „Dviejuose popieriniuose vokeliuose buvo, kaip manoma, heroino". Vieno iš Ph.S.Hoffmano draugų iškviesta policija, atvykusi į aktoriaus namus Vest Vilidžo rajone Manhatane, rado medžiagos, kuri tikriausiai yra heroinas.

Dar 2006 metais aktorius pripažino, kad yra priklausomas nuo narkotikų ir alkoholio, tačiau tapo švarus po gydymosi reabilitacinėje klinikoje. 

2012 metais vėl lankėsi reabilitacinėje ligoninėje, nes buvo atkritęs ir vėl pradėjęs vartoti narkotikus. Jis teigė, kad buvo pradėjęs piktnaudžiauti receptiniais vaistais, beveik savaitę uostė heroiną, kai nusprendė ieškoti pagalbos. 

Ph.S.Hoffmanas, vadintas savo kartos geriausiu ekscentriškų personažų kūrėju, geriausio aktoriaus „Oskarą“ pelnė 2006 metais už Trumano Capote vaidmenį filme „Kapotė“.

Visą virtinę tinginių, šarlatanų ir kitokių spalvingų veikėjų vaidmenų sukūręs aktorius buvo nominuotas dar trims JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimams. Jo darbai buvo tokie ryškūs, kad jis yra laikomas vienu geriausių aktorių pasaulyje.

Ph.S.Hoffmanas, per du dešimtmečius trukusią karjerą tapęs vienu mylimiausių ir labiausiai gerbiamų aktorių Holivude, su savo partnere kostiumų dizainere Mimi O'Donnell gyveno 15 metų ir augino tris vaikus.

Sunkaus sudėjimo Ph.S.Hoffmanas su savo netvarkinga išvaizda ir plonais, šviesiais plaukais buvo toks visapusiškas ir taip neturėjo tuštybės, kad, regis, galėjo susidoroti su su bet kokio masto vaidmenimis, scenoje ir filmuose, „arthouse“ ar skirtuose multipleksams.

Jis galėdavo vaidinti komiškus ar dramatiškus, pasibjaurėtinus ar užuojautos vertus, silpnus ar šėtoniškus, palaidai gyvenančius ar itin susivaldančius, apsileidusius ar tvarkingus herojus.

Teatrui parengto Ph.S.Hoffmano natūralizmas pelnė jam minėtą „Oskarą“ ir dar tris nominacijas: 2013 metais už „Mokytoją“, 2009 metais už „Abejonę“ (Doubt) ir 2008 metais už „Čarlio Vilsono karą“.

Už darbą Brodvėjuje jis taip pat buvo tris kartus nominuotas teatro apdovanojimams „Tony“; vienas tų kartų buvo už „Komivojažieriaus mirtį“. Jis sugebėdavo per metus nusifilmuoti bent dviejuose ar trijuose filmuose ir, tuo pačiu, daug vaidinti teatre.

Ph.S.Hoffmanas ne kartą yra atvirai kalbėjęs apie praeities kovas su priklausomybe nuo narkotikų. Po 23 „švarių“ metų pernai jis keliuose interviu pripažino, kad vėl turi problemų dėl heroino ir gydėsi reabilitacijos klinikoje.

Po jo mirties šeima trumpame pranešime paprašė gerbti jų privatumą, artimiesiems sielvartaujant dėl „tragiškos ir netikėtos netekties“.

Netrukus po šių liūdnų naujienų ėmė plūsti užuojautos ir pagarbos žinutės nuo įžymybių ir aktorių; daugelis jų tai padarė „Twitter“.

„Jaučiuosi tokia laiminga, kad pažinojau nepaprastąjį Philipą Seymourą Hoffmaną ir su juo dirbau, ir mane labai nuliūdino jo mirtis“, - sakė Julianne Moore, kuri drauge su juo dirbo „Pašėlusiose naktyse“, „Magnolijoje“ ir „Didžiajame Lebovskyje“.

Philipas Hoffmanas gimė 1967 metų liepą Niujorko valstijoje ir buvo trečias iš keturių vaikų „Xerox“ vadovaujančio pareigūno ir namų šeimininkės feministės šeimoje. Aktoriaus motina su jo tėvu išsiskyrė, kai jam buvo devyneri.

1989 metais Ph.S.Hoffmanas baigė dramos studijas Niujorko universitete, nors kurį laiką piktnaudžiavo alkoholiu ir narkotikais.

1997 metais jis sudrumstė vandenį pasileidusio gėjaus vaidmeniu Paulo Thomas Andersono filme apie pornografijos industriją „Pašėlusios naktys“, o paskui nusifilmavo brolių Coenų 1998 metų „Didžiajame Lebovskyje“.

Anthony Minghellos trileryje „Talentingasis misteris Riplis“ jis savo sukto ir dviveidiško Fredžio Mailso vaidmeniu atitraukė dėmesį nuo Matto Damono, Jude'o Law ir Gwyneth Paltrow.

Tarp pastarojo meto jo darbų buvo žaidimo vadovo Plutarcho Hevensbio vaidmuo antrojoje „Bado žaidynių“ dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.