Sukrečiančiose nuotraukose – tyrimams skirtų beždžionių kančios

Švirkšto adata į akį, ir jokio nuskausminimo. Jungtinės Karlalystės gyvūnų teisių gynimo organizacijos „National Anti-Vivisection Society“ (NAVS) išplatintos nuotraukos šokiruoja – jose matyti, kaip žiauriai elgiamasi su moksliniams tyrimams skirtomis beždžionėlėmis. Persigandę, be nuskausminimo badomi, grubiai tampomi gyvūnai fotografuoti veisykloje Mauricijuje. Iš ten šimtai beždžionėlių „Air France“ lėktuvais skraidinamos į Jungtinės Karalystės mokslines laboratorijas, rašo „Daily Mail.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-02 14:11, atnaujinta 2018-02-16 19:39

NAVS patikrino keletą Mauricijaus fermų, kuriose veisiamos moksliniams tyrimams skirtos ilgauodegės makakos.

Tai, ką pamatė gyvūnų gynėjai, juos pašiurpino. Persigandę maži beždžioniukai tatuiruojami be jokio nuskausminimo, beždžionėms leidžiamos injekcijos kitų gyvūnų akivaizdoje. Mažyliai atplėšiami nuo motinų, su gyvūnais elgiamasi šiurkščiai, beždžionės iš narvų velkamos už uodegų, sugautos tinklu trankomos į betonines grindis. Narvai perpildyti, gyvūnai žūsta ir susižaloja dėl nuolatinių peštynių.

2012 m. į Jungtinę Karalystė moksliniams eksperimentams buvo importuota daugiau kaip 1,5 tūkst. beždžionių. Beveik tūkstantis jų – iš Mauricijaus.

Dauguma beždžionių eksperimento pabaigoje žūsta, o kitos priverstos ilgus metus gyventi už laboratorijos narvų grotų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.