Ph.S.Hoffmaną pakirto „pikų tūzas“

Mirties išvakarėse aktorius Philipas Seymouras Hoffmanas dar vakarieniavo su draugais. O sekmadienį savo namuose Manhatane jis rastas negyvas su švirkštu rankoje. Draugai sukrėsti siaubingos tragedijos, tačiau pripažįsta: „To ir buvo galima laukti.“

Ph.S.Hoffmanas garsėjo savo vaidmenimis, už kuriuos sulaukė pripažinimo, bet santykiai su jo vaikų motina Mimi (nuotr. viduryje) aktorių pastūmėjo į mirtinų narkotikų liūną.<br>AP nuotr.
Ph.S.Hoffmanas garsėjo savo vaidmenimis, už kuriuos sulaukė pripažinimo, bet santykiai su jo vaikų motina Mimi (nuotr. viduryje) aktorių pastūmėjo į mirtinų narkotikų liūną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 7:46 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:03 PM

Mirusį 46 metų aktorių aptiko jo artimas draugas Davisas Baras Katzas.

Į vyro butą su asistente jis atvyko paprašytas Ph.S.Hoffmano vaikų motinos Mimi O’Donnell.

Su ja Ph.S.Hoffmanas buvo neseniai išsiskyręs, o sekmadienį jis neatvyko pas Mimi pasiimti atžalų sutartu laiku.

Aktoriaus kūnas buvo aptiktas vonios kambaryje ant grindų su švirkštu rankoje, jis buvo su šortais ir marškinėliais. Šalia mėtėsi heroino maišeliai – nuolatiniai Ph.S.Hoffmano karjeros palydovai, nors aktorius nesyk bandė atsikratyti priklausomybės nuo kvaišalų. Nepavyko.

Pranešama, kad aktoriaus namuose buvo rasta apie 70 vokų, kaip įtariama, su heroinu. Vakar tai patvirtino ir tyrėjai.

Kaip pranešė JAV žiniasklaida, prabangiame, 10 tūkst. dolerių per mėnesį kainuojančiame Ph.S.Hoffmano bute Grenič Vilidžo rajone buvo mažiausiai 50 plastikinių heroino vokelių. Pareigūnai aiškinasi, ar narkotikas buvo sumaišytas su kuo nors, ar, galbūt, kuo nors užterštas.

Pakirto kvaišalų mišinys

Mirties priežastis buvo patvirtinta greitai: aktorius mirė perdozavęs mirtinai pavojingo heroino ir fentanilo – opiato, kuris mažina skausmą onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms – mišinio.

Dar šis JAV populiarėjantis narkotikas yra vadinamas „pikų tūzu“ – stiprus kvaišalas, kurio griebiasi įprastomis narkotikų dozėmis nebegalintys pasitenkinti narkomanai.

Atrodo, kad Ph.S.Hoffmanas prieš tai bandė kitų narkotikų, bet jam nebuvo gana.

Vienas liudininkas sakė prieš mirtį matęs sunkiai kvėpuojantį išprakaitavusį aktorių, einantį bankomato link.

„Jis atrodė lyg šūdas“, – sakė liudininkas. Manoma, kad iš bankomato aktorius išsitraukė grynųjų pinigų, norėdamas susimokėti už dozę „pikų tūzų“.

Kovojo su priklausomybe

Būtent kvaišalai karjeros metu nuolatos lydėjo šį daugelį įstabių vaidmenų sukūrusį „Oskaro“ laureatą. Jo vaidmenys, kuriuose jis vaizduodavo nuo narkotikų priklausomus asmenis, būdavo ypač įtikinami.

Ir neatsitiktinai, mat į savo personažo išgyvenimus pasinerdavęs Ph.S.Hoffmanas, pasak liudininkų, dažnai užsidarydavo savo kambaryje ir vaidmenį analizuodavo pasitelkęs kvaišalus.

Dar 2006-aisiais aktorius pripažino, jog buvo priklausomas nuo narkotikų.

Tačiau patikino, kad šio žalingo įpročio atsisakė kur kas anksčiau – būdamas 22-ejų, kai gydėsi specialioje klinikoje.

Vis dėlto praėjusių metų gegužę jis vėl neatsispyrė kvaišalams.

Garsenybė teigė, kad buvo pradėjęs piktnaudžiauti receptiniais vaistais, vartojo kokainą, heroiną. Vėl teko minti kelius į detoksikacijos kliniką. Iš ten jis, regis, išėjo pasikeitęs.

„Mačiau jį praėjusią savaitę – jis buvo blaivus ir švarus. Tikrai maniau, kad šis jo gyvenimo etapas baigėsi“, – sekmadienį pasakojo Ph.S.Hoffmaną radęs bičiulis.

Pastūmėjo išsiskyrimas?

Vis dėlto atrodo, kad Ph.S.Hoffmano liūdesys dėl skyrybų su ilgamete drauge, savo trijų vaikų motina kostiumų dizainere M.O’Donnell buvo stipresnis už jo valią.

Kalbama, kad pora skirtingais keliais galiausiai pasuko prieš kelis mėnesius.

Jų audringi santykiai truko beveik 15 metų. Juodu tai prisiekinėjo amžiną meilę, tai riejosi.

Philipas ir Mimi susipažino 1999 metais. Tada vyras režisavo teatro pjesę, kuriai Mimi kūrė kostiumus. Šią moterį aktorius vadino savo gyvenimo meile.

Juodu susilaukė trijų vaikų: sūnaus Cooperio (10 m.) ir dukterų Tallulah (7 m.) bei Willos (5 m.).

Po P.S.Hoffmano mirties jo šeima atsiribojo nuo žiniasklaidos, tad žurnalistams beliko kalbinti šokiruotus Ph.S.Hoffmano kolegas – aktorius, režisierius ir stebėti, kaip prie mirusios garsenybės namo auga gėlių bei žvakučių jūra.

M.O’Donnell nuo Ph.S.Hoffmano buto turėjo nuvilkti pareigūnai – moteris isteriškai kukčiojo negalėdama patikėti tuo, kas įvyko. 

Vadintas vienu geriausių aktorių pasaulyje

Ph.S.Hoffmanas tebėra vadinamas geriausiu savo kartos ekscentriškų personažų kūrėju. Geriausio aktoriaus „Oskarą“ už Trumano Capote vaidmenį filme „Kapotė“ jis pelnė 2006-aisiais.

Visą virtinę spalvingų personažų sukūręs Ph.S.Hoffmanas buvo nominuotas dar trims JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimams – 2013-aisiais už „Mokytoją“ („The Master“), 2009-aisiais už „Abejonę“ („Doubt“) ir 2008 metais už „Čarlio Vilsono karą“ („Charlie Wilson’s War“).

Jo darbai buvo tokie ryškūs, kad jis pelnytai laikomas vienu geriausių aktorių pasaulyje. Per metus ji nusifilmuodavo net keliuose filmuose, neapleido ir vaidybos teatre.

Stambaus sudėjimo, plonų šviesių plaukų aktorius išsiskyrė netvarkinga išvaizda, tačiau buvo toks visapusiškas, kad galėjo susidoroti su bet kokiais vaidmenimis – jis galėjo vaidinti komiškus ir dramatiškus, pasibjaurėjimą keliančius ir užuojautos vertus, silpnus ar šėtoniškus, apsileidusius ir tvarkingus herojus.

1997-aisiais kino pasaulį Ph.S.Hoffmanas sudrebino pasileidusio gėjaus vaidmeniu filme apie pornografijos industriją „Pašėlusios naktys“ („Boogie Nights“). 1998-aisiais jis vaidino brolių Coenų „Didžiajame Lebovskyje“ („The Big Lebowski“).

1999-ųjų trileryje „Talentingasis misteris Riplis“ („The Talented Mr.Ripley“) sukto, dviveidžio Fredžio Mailso vaidmeniu nušluostė nosį šiame filme taip pat vaidinusiems Mattui Damonui, Jude’ui Law ir Gwyneth Paltrow.

Tarp pastarojo meto jo darbų buvo žaidimo vadovo Plutarcho Hevensbio vaidmuo antrojoje filmo „Bado žaidynės“ („The Hunger Games“) dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.