Dviejų narių pasirodymas Niujorke supykdė likusias „Pussy Riot“

„Dabar Rusija bus laisva“, – skandavo jos abi miniai.

„Jos daugiau nebėra „Pussy Riot“ narės“, – sakoma pareiškime, kurį pasirašė Kat, Garadža, Fara, Šaiba, Serafima ir Šumacher.<br>„Reuters“ nuotr.
„Jos daugiau nebėra „Pussy Riot“ narės“, – sakoma pareiškime, kurį pasirašė Kat, Garadža, Fara, Šaiba, Serafima ir Šumacher.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:14 PM

Laiškas, kuris buvo paskelbtas grupės tinklaraštyje, kritikuoja Marijos Aliochinos ir Nadeždos Tolokonikovos dalyvavimą trečiadienį koncerte, kurį surengė „Amnesty Insternational“.

M.Aliochiną ir N.Tolokonikovą, kurios vilkėjo juodus švarkus ir tunikas su nupieštais krucifiksais, koncerto dalyviams pristatė Madonna.

Rusės pasakė piktą ir emocingą kalbą prieš V.Putino režimą.

„Dabar Rusija bus laisva“, – skandavo jos abi miniai.

Tačiau šis jų pasirodymas nepatiko kitoms grupės narėms. Kadangi grupės sudėtis keičiasi, ne visų jos narių pavardės yra žinomos.

Bilietų į koncertą pardavinėjimas „labai prieštarauja „Pussy Riot“ principams“, – rašo jos laiške, kurį pasirašė šešiais slapyvardžiais.

„Mes esame moteriškas separatisčių kolektyvas, – rašo jos. – Mes niekada neimame pinigų už savo pasirodymus“ ir „rengiame tik nesankcionuotus pasirodymus netikėčiausiose viešosiose vietose“.

Laiške taip pat rašoma apie koncerto plakatus, kuriuose vaizduojamas gitaristas su moterų grupės simboliu tapusia balaklava.

24-erių N.Tolokonikova ir 25-erių M.Aliochina gruodį buvo paleistos iš kolonijos, trim mėnesiais sutrumpinus joms skirtą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje 2012 metų vasarį atliko dainą prieš Vladimirą Putiną.

Išėjusios į laisvę jos pažadėjo kovoti už kalinių teises.

Brukline trečiadienį vykusiame koncerte taip pat pasirodė tokios žvaigždės kaip „The Flaming Lip“, Blondie. Bilietai į šį renginį kainavo nuo 27 JAV dolerių.

„Visuose interviu jos sakė, kad pasitraukė iš grupės ir daugiau nebeatstovauja „Pussy Riot“, – skelbiama laiške. – Tačiau visuose savo pasirodymuose jos yra pristatomos kaip „Pussy Riot“ narės“.

„Jos daugiau nebėra „Pussy Riot“ narės“, – sakoma pareiškime, kurį pasirašė Kat, Garadža, Fara, Šaiba, Serafima ir Šumacher.

„Mes netekome dviejų draugių, dviejų ideologinių komandos bičiulių, bet pasaulis gavo dvi drąsias kovotojas už žmogaus teises“, – nurodoma jame.

Koncertą katedroje penkios grupės narės su spalvotomis pėdkelnėmis ir balaklavomis surengė 2012 metų vasarį, o kitą mėnesį trys iš jų buvo suimtos.

Viena grupės narė, 31 metų Jekaterina Samucevič, pateikusi apeliaciją, buvo nuteista lygtinai ir paleista 2012 metų spalį.

Dar dviejų pasirodyme dalyvavusių merginų tapatybės taip ir nebuvo nustatytos.

Po šio suėmimo grupė daugiau nebesurengė pasirodymų viešose vietose, tačiau paskelbė prieš Rusijos naftos pramonę muzikinį vaizdo klipą, kurį, kaip manoma įrašė nuo „Pussy Riot“ atskilusi grupelė, įkūrusi naują svetainę internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024