Ispanijoje pradėtas tyrimas dėl nufilmuotos princesės apklausos

„Aš nesuvokiu šio mechanizmo“, – atsakė ji.

48-erių princesė Cristina, ilgą laiką laikyta neliečiama karališkosios šeimos nare, atsidūrė skandalo centre dėl savo vyro.<br>AP nuotr.
48-erių princesė Cristina, ilgą laiką laikyta neliečiama karališkosios šeimos nare, atsidūrė skandalo centre dėl savo vyro.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:51 AM

Populiariausių Ispanijos dienraščių „El Pais“ ir „El Mundo“ svetainėse pasirodė prastos kokybės vaizdo įrašas, kuriame iš nugaros nufilmuota princesė Cristina šeštadienį atsakinėja į teisėjo klausimus.

Šis 5 minučių ir 23 sekundžių įrašas buvo įkeltas į vieną dalinimosi vaizdo įrašais svetainę ir pavadintas tiesiog „infanta“ (princesė). Tai vienintelis tokiu pavadinimu skelbiamas įrašas joje.

Teisėjas Jose Castro uždraudė įrašinėti už uždarų durų vykusią apklausą Maljorkos teisme. Į salę buvo draudžiama įsinešti kameras ar net įrašinėjančius mobiliuosius telefonus.

Tyrimą dėl neteisėto įrašo jis nurodė pradėti po sekmadienio, kai „El Mundo“ išspausdino vieną nuotrauką iš šio įrašo.

Pirmadienį šis įrašas pasirodė internete ir vėliau jį pasičiupo spauda. Balearų salų vyriausiasis teisėjas Francisco Martinezas Espinosa pasmerkė šio įrašo padarymą ir išplatinimą.

„Vyksta tyrimas ir jeigu bus surastas tai padaręs žmogus, jis turės sumokėti už teisines pasekmes“, – sakė teisėjas žurnalistams.

48-erių princesė Cristina, ilgą laiką laikyta neliečiama karališkosios šeimos nare, atsidūrė šio skandalo centre dėl savo vyro, buvusio Ispanijos rankinio olimpinės rinktinės nario Inaki Urdangarino tariamai neskaidrios verslo veiklos.

Šeštadienį ji daugiau nei šešias valandas buvo apklausiama dėl įtarimų, kad I.Urdangarinas ir vienas buvęs jo verslo partneris pasisavino 6 mln. eurų (20,7 mln. litų) valstybės lėšų per vieną labdaros fondą, o ji prie to prisidėjo.

Šis atvejis pirmas, kai įtarimai pareikšti tiesioginei karališkosios šeimos narei. Šeštadienio teismo posėdis vainikavo ilgiau nei dvejus metus Ispanijoje didėjusį visuomenės pyktį prieš elito atstovus recesijos išvargintoje šalyje.

Niujorko universitete magistro laipsnį gavusi princesė teisėjui sakė, kad nieko nežinojo apie savo vyro verslo reikalus ir atsakinėdama į teisėjo klausimus ne kartą kartojo, kad nieko nežino arba negali prisiminti, sakė posėdyje dalyvavę teisininkai.

Vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas „El Mundo“ svetainėje, J.Castro klausia princesės, keliems fondams ir pelno nesiekiančioms bendrovėms ji priklausė prieš ištekėdama už I.Urdangarino. Į šį klausimą ji atsako: „Aš neprisimenu“.

Jos taip pat buvo paklausta, ar ji suprato, kad jai teisiškai priklausė pinigai, įdėti į kompaniją, kuri priklausė jai ir jos vyrui bendrai.

„Aš nesuvokiu šio mechanizmo“, – atsakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.