Sirijos mieste Chimse atnaujinta JT humanitarinė misija

Jungtinės Tautos trečiadienį atnaujino humanitarinės pagalbos tiekimą Sirijos vyriausybinių pajėgų apsuptam Chimso miestui, kai Damasko ir opozicijos atstovai susitarė pratęsti paliaubas, informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

BBC, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:20 AM

JT pareigūnų duomenimis, į miestą išvyko du sunkvežimiai su maisto produktais, JT ir Raudonasis Kryžius ruošia transportą mieste įstrigusių gyventojų tolesnei evakuacijai.

Paliaubos turėtų trukti iki vėlaus trečiadienio vakaro, tačiau Sirijos vyriausybės atstovai užsiminė apie galimybę šį terminą pratęsti.

Penktadienį pasiekus ugnies nutraukimo paliaubas tarp Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimo ir sukilėlių, daugiau kaip tūkstantis žmonių paliko apsuptą Chimsoo senamiestį, tačiau dar maždaug tiek pat žmonių tebėra įstrigę mieste.

Savaitgalį JT ir Raudonojo Kryžiaus automobiliai su atsargomis ir išvykstančiais pabėgėliais buvo apšaudyti, todėl organizacijų darbuotojai trumpam buvo įkalinti Chimse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.