Sirijos taikos derybos nutrūko nepasiekus pažangos

„Aš labai, labai, labai atsiprašau“, – sakė jis. 

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 15, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:47 AM

„Manau, jog būtų gerai, jei abi pusės pagalvotų apie savo atsakomybę, apie tai, ar jos nori šį procesą tęsti, ar ne“, – žurnalistams Ženevoje kalbėjo L.Brahimi.

Kalbėdamas paskutinę antrojo derybų etapo dieną, L.Brahimi pažymėjo, kad nuo pat pradžių derybas kaustė abipusiai kaltinimai dėl smurto Sirijoje, ir apgailestavo, kad pažangos nebuvo pasiekta. 

„Aš labai, labai, labai atsiprašau“, – sakė jis. 

L.Brahimi vis dėlto nurodė, kad abi pusės bent susitarė dėl būsimų derybų darbotvarkės – jeigu jos įvyktų – praėjusią savaitę šito jiems nesisekė padaryti. 

„Tačiau mums dar reikia sutarti, kaip mes imsimės tos darbotvarkės, – sakė L.Brahimi ir pridūrė: – aš labai tikiuosi, kad trečiasis etapas bus“. 

Opozicija primygtinai siūlo, kad per derybas reikia tartis dėl laikinosios vyriausybės be prezidento Basharo al-Assado kūrimo.

Tuo tarpu valdančiojo režimo atstovai užsispyrę tvirtina, kad B.al-Assado postas nediskutuotinas, ir atsisako diskutuoti apie bet ką, išskyrus „terorizmą“, kuriuo kaltina opoziciją ir jos rėmėjus užsienyje. 

L.Brahimi šeštadienį sakė, kad sugrįžusios, jei taip bus, į trečiąjį derybų etapą šalys pirmiausia kalbėtų apie smurtą ir terorizmą, paskui apie laikinąjį valdymo organą, po to apie valstybės institucijas ir galiausiai - apie visos tautos susitaikymą ir visaliaudinius debatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.