Protestuotojas JAV sudaužė milijono dolerių vertės vazą

JAV Floridos valstijoje protestuojantis vietos menininkas sudaužė kinų disidento ir menininko Ai Weiwei sukurtą vazą iš kompozicijos, įvertintos milijonu JAV dolerių, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:28 AM

Majamio policijos atstovų duomenimis, Maximo Caminero vazą sudaužė protestuodamas prieš Majamio Pereso menų muziejaus (Perez Art Museum) atsisakymą eksponuoti vietos menininkų darbus.

Muziejaus apsaugininkas korespondentams sakė, kad M.Caminero priėjęs prie instaliacijos paėmė vieną iš vazų ir nepaklusęs reikalavimams padėti eksponatą į vietą, numetė vazą ant grindų. Menininkas pranešė, kad antradienį surengs spaudos konferenciją, kurioje paaiškins savo elgesį.

„Aš tai padariau dėl visų Majamio menininkų, kurių darbai niekada nebuvo parodyti muziejuje“, – sakė protestuotojas, pridūręs, kad spontaniškai protesto akcijai jį įkvėpė pati A.Weiwei instaliacija.

Kinų disidentas spaudos atstovams sakė nepritariąs kitų menininkų kūrinių naikinimui.

„Aš niekada nesu sunaikinęs muziejaus eksponato – tos vazos priklauso man. Jis gali mėtyti ką tik nori, tačiau ne kitų žmonių nuosavybę. Nepateisinu kitų žmonių kūrinių sunaikinimo“, – kalbėjo A.Weiwei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.