JAV teismas į kalėjimą įgrūdo 84 metų vienuolę

Jungtinėse Valstijose

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2014, 9:58 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:40 AM

Vienuolė Megan Rice buvo nuteista drauge su kitais aktyvistais Michaelu Walli ir Gregu Boertje-Obedu. Abiem vyrams buvo skirtos daugiau kaip penkerių metų bausmės.

Šie trys aktyvistai 2012 metų liepos 28 dieną perkirpo tris tvoras ir pasiekė sandėlį, kuriame laikomos pagrindinės JAV smarkiai sodrinto urano, tinkamo ginklams gaminti, atsargos.

Ant sandėlio sienų jie prirašinėjo šūkių, iškabino transparantus ir aplaistė sieną krauju.

Nors pareigūnai teigė, jog niekada nebuvo iškilęs joks pavojus protestuotojams pasiekti medžiagą, kurią galima susprogdinti ar panaudoti „nešvariai“ bombai, tas įsibrovimas iškėlė rimtų klausimų dėl saugumo.

Minimi aktyvistai buvo įsibrovę į branduolinių ginklų gamyklą Ouk Ridžo mieste Tenesio valstijoje.

Vyriausybė rekomendavo skirti jiems 6–9 metų laisvės atėmimo bausmes, o aktyvistai prašė jiems suteikti malonę, sakydami, kad jų akcija nacionalinio saugumo komplekse Y-12 buvo simbolinė ir kad ja siekta atkreipti dėmesį į Amerikos branduolinį arsenalą, kurį jie laiko amoraliu ir neteisėtu.

Aktyvistai buvo laikomi kalėjime nuo praeitų metų gegužės, kai buvo paskelbta teismo nutartis. Jie buvo pateikę teisėjui tūkstančius palaikymo laiškų iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.