Atsistatydina Egipto vyriausybė, valdžią stiprina feldmaršalas

Laikinai Egipto ministro pirmininko pareigas einantis Hazemas el-Beblawi pirmadienį pranešė apie vyriausybės atsistatydinimą, skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 PM

„Šiandien ministrų kabinetas priėmė sprendimą prezidentui įteikti atsistatydinimo prašymą“, - per televiziją sakė H. el-Beblawi. Jis nenurodė aiškios tokio vyriausybės sprendimo priežasties.

H.el-Beblawi į premjero postą buvo paskirtas po masinių protestų kariuomenei nuo valdžios nuvertus islamistą Mohamed Mursi praėjusių metų liepą.

Tikėtina, kad šis sprendimas atvers kelią kariuomenės vadui feldmaršalui Abdeliui Fattah el-Sisi paskelbti savo kandidatūrą prezidento rinkimuose.

Valstybinis laikraštis „Al Ahram“ citavo neįvardintą šaltinį, kuris teigė, kas sprendimas buvo priimtas po 15 minučių trukusio vyriausybės posėdžio. Norėdamas varžytis dėl prezidento posto, A.F.al-Sisi pirma turės pasitraukti iš gynybos ministro pareigų.

M.Mursi nušalinimas sukėlė kruviniausią politinę krizę šiuolaikinėje Egipto istorijoje, kada saugumo pajėgos nužudė šimtus jo šalininkų ir įkalino tūkstančius žmonių. Per neramumus taip pat žuvo šimtai saugumo pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.