Satanistė pasakoja nužudžiusi dešimtis. Bet kur aukos?

Pernai Jungtines Amerikos Valstijas sukrėtė šiurpi žmogžudystė, kai satanistai jaunavedžiai Miranda ir Elyette’as Barbourai dėl malonumo nužudė vyrą. Dabar ši byla vėl atsidūrė dėmesio centre. Mat 19-metė teigia nužudžiusi ir daugiau žmonių, remdamasis „The Daily Item“ ir „Daily Mail“, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 6:35 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:17 AM

„Kai pasiekiau 22, nustojau skaičiuoti. Galiu parodyti žemėlapyje, kur juos rasti“, – tokius įtariamos žudikės M.Barbour žodžius cituoja Pensilvanijos valstijos miestelio Sanberio laikraštis „The Daily Item“.

Būtent Sanberyje Miranda ir 22 metų Elyette’as pernai lapkričio 11-ąją švęsdami trijų savaičių santuokos sukaktį paliko subadytą 42 metų vyro kūną.

Duodama interviu telefonu pro kalėjime įrengtą stiklinę pertvarą, Miranda pabandė prisiminti, kiek žmonių žuvo nuo jos rankos. „Mažiau negu 100“, – priėjo prie išvados dvejų metų dukters motina.

Laikraščio „The Daily Item“ žurnalistui Franciui Scarcellai ji pasirodė labai švelni, lėtakalbė, nedvejojanti. Bet Miranda žurnalistui patarė nepasikliauti pirmuoju įspūdžiu.

„Išvaizda gali būti apgaulinga“, – perspėjo ji.

Tiesa, policija kol kas nerado įrodymų, kuriais galėtų pagrįsti merginos žodžius. Ar gali būti, kad tai jos fantazijos vaisius?

Pažintis iškrypėlių tinklalapyje

Iki šiol Miranda ir Elyette’as Barbourai JAV dažniausiai buvo vadinami pravarde „Craigslist“ Killers (išvertus iš anglų k. – „Craigslist“ žmogžudžiai).

Taip jie buvo praminti pagal skelbimų svetainę „Craiglist“, kurioje praėjusių metų rudenį paspendė spąstus savo būsimai aukai. Tai padaryti visai nesudėtinga, mat šis tinklalapis yra pagarsėjęs kaip vienišų, drovių arba iškrypėliškų fantazijų turinčių žmonių užuovėja.

Miranda čia įdėjo viliojantį skelbimą, kuriame siūlė vyrams intymias paslaugas už užmokestį. Ant jauko greitai užkibo vos prieš porą metų vedęs 42 metų Troy LaFerrara iš Pensilvanijos valstijos. Jis už seksą su jauna mergina ketino sumokėti 100 JAV dolerių.

Lapkričio 11-ąją juoda suknele vilkinti Miranda savo „Honda CR-V“ atvažiavo prie prekybos centro netoli Sanberio, kur jos jau laukė T.LaFerrara.

Tą dieną sukako trys savaitės nuo Barbourų jungtuvių, be to, buvo 22-asis Elyette’o gimtadienis.

Kol Miranda vairavo, o šalia sėdintis T.LaFerrara ėmė graibyti jai šlaunį, Elyette’as slėpėsi po užklotu automobilio gale ant grindų, laukė mylimosios ženklo pradėti.

Policija vėliau nustatė, kad Elyette’as T.LaFerrarą smaugė laidu, o jo jaunoji žmona jam smogė peiliu 20 kartų.

Dar gyvą dūstančią ir gargiančią auką jie nuvežė į nepažįstamą Sanberio miestelį ir nutempę į skersgatvį paliko mirti.

Tuomet kiek įmanoma išvalė automobilį ir nuvažiavo į diskoteką. T.LaFerraros kūną ankstų rytą aptiko vietos gyventojas.

Negyvėlio kišenėje rastas mobilusis telefonas policiją atvedė į Barbourų namus, nes paskutinis rinktas numeris buvo Mirandos.

Savo kaltę pripažįsta

„Aš prisimenu viską. Tai tas pat kaip žiūrėčiau filmą“, – apie T.LaFerraros nužudymą laikraščiui pasakojo M.Barbour.

Pareigūnai žinojo apie šį įtariamosios pokalbį, tačiau jos advokatas – ne.

M.Barbour paaiškino, kad ji anksčiau norėjo prisipažinti, tačiau valstybės skirtas gynėjas jai to padaryti neleido – teismo salėje pagriebė iš jos rankų mikrofoną ir ištarė žodį „nekalta“.

„Jis nedaro to, ko aš noriu. Man nepatinka jo pasirinkta strategija. Jis norėtų, kad kaltę suversčiau savo vyrui, bet aš to nedarysiu“, – pažymėjo devyniolikmetė, pati pareikalavusi, kad pas ją atvyktų žurnalistas.

M.Barbour pridūrė, kad neigdama savo kaltę galėtų gauti švelnesnę bausmę ir kada nors išeiti į laisvę.

„Aš nenoriu, kad taip nutiktų. Jei būsiu paleista, žudysiu toliau. Man nerūpi, ar žmonės manimi tiki. Tai nėra bandymas išaukštinti save ar gauti dėmesio. Pasakoju, nes atėjo laikas atverti širdį, noriu tai padaryti“, – tvirtino Miranda.

Vis dėlto mergina sakė nesigailinti dėl žmogžudysčių.

„Aš tuos žmones suviliodavau. Juos studijuodavau. Perprasdavau juos ir netgi tapdavau jų drauge. Bet taip elgiausi su tais, kurie darė blogus darbus ir nebuvo verti čia ilgiau pasilikti“, – aiškino M.Barbour.

Skaudi vaikystės trauma

Supratimą apie tai, kas yra gėris, o kas blogis, Miranda, manoma, įgijo dar vaikystėje, gyvendama atokiame Aliaskos miestelyje Nort Pole, kuris anglų tariamas taip kaip ir Šiaurės ašigalis. Čia taip pat šalta ir nuobodu. Bet Mirandą labiausiai sukrėtė incidentas vaikystėje.

Įtariamoji žurnalistui atskleidė, kad kai jai buvo ketveri, ją lytiškai išnaudojo jos dėdė, kuris vėliau už tai praleido 14 metų kalėjime.

Šį faktą žurnalistams patvirtino ir Mirandos motina.

„Buvo siaubinga. Aš niekada jos niekur nepalikdavau, išskyrus sesers namus. Buvau sugniuždyta, kai tai sužinojau“, – pasakojo Elizabeth Dean.

Kai dukrai buvo 5-eri, E.Dean ją išsivežė iš Nort Polo ir gyveno kituose Aliaskos miestuose.

Tačiau vaikystės trauma, regis, ir toliau persekiojo Mirandą.

Būdama 13 metų paauglė susidomėjo satanizmu ir prisidėjo prie šėtoną šlovinančios sektos. Čia ji esą ir išmoko žudyti.

Sektos lyderis, kurio vardą Miranda nutyli, nusivedė paauglę susidoroti su vyru, kuris buvo jam skolingas pinigų.

„Tai įvyko alėjoje. Jis į jį šovė. Tada man pasakė, kad atėjo mano eilė šauti. Nekenčiu šautuvų. Jų nenaudoju.

Negalėjau prisiversti to padaryti, todėl jis priėjo man iš nugaros, uždėjo savo rankas ant manųjų ir paspaudė gaiduką. Nuo tos akimirkos nesilioviau žudžiusi“, – pasakojo mergina.

Satanistai darė abortą

Miranda teigia, kad priklausydama satanistų sektai pastojo. Sektantai nenorėjo, kad ji gimdytų, todėl esą pririšo ją prie lovos, davė narkotikų ir padarė abortą.

Tiesa, jos motina tvirtino, kad duktė pasipasakojo apie šią procedūrą, todėl ji nuvedė paauglę pas gydytoją.

Pastarasis sakė nematąs jokių atlikto aborto požymių.

Miranda pasakojo, kad iki 16 metų gyveno Aliaskoje ir dalyvavo keliose žmogžudystėse. Ji taip pat sakė pradėjusi vartoti narkotikus.

„Žinojau, kad manyje slypi kažkoks blogis, ir satanistų tikėjimas padėjo jį išlaisvinti. Aš juo naudojausi“, – kalbėjo įtariamoji.

Per tuos trejus metus ji dar kartą pastojo.

„Tuomet persikėliau į Šiaurės Karoliną.

Norėjau pradėti naują gyvenimą ir pamiršti viską, ką padariau“, – sakė mergina.

Iš Aliaskos ji išvyko 2011-aisiais kaip aukšto rango satanistė, palikusi kūdikio tėvą Forestą. Jis sektoje buvo antrasis asmuo pagal svarbą. Beje, vyras vėliau buvo nužudytas.

Policija šio nusikaltimo dar neištyrė.

Mirandos dukrai dabar dveji. Nuo praėjusių metų pabaigos, kai motina buvo uždaryta į kalėjimą, mažyle rūpinasi specialistai. Devyniolikmetė tikina, kad myli savo dukterį.

„Žinojau, kad tokie žmonės kaip aš ir mano sutuoktinis negalėsime užauginti normalaus vaiko. Myliu savo vyrą ir dukrą kaip ir kiekvienas normalus žmogus.

Bet aš viską praradau ir noriu už tai atkentėti viena“, – sakė Miranda.

Mergina pamėgo žudyti

Ilgaplaukė brunetė tvirtina, kad jos įvykdytų žmogžudysčių žemėlapis driekiasi per keturias valstijas: Aliaską, Šiaurės Karoliną, Teksasą ir Kaliforniją.

Su savo būsimuoju sutuoktiniu ji susipažino gyvendama Šiaurės Karolinoje ir pernai spalio 22-ąją susituokė. Iškart po to įsimylėjėliai persikraustė į Pensilvaniją.

Iki T.LaFerraros nužudymo Mirandos vyras nebuvo žudęs, bet žavėjosi savo žmona ir troško jai prilygti.

„Jis apie mane žino pakankamai. Kuo daugiau jam atsivėriau, tuo labiau jis norėjo būti to dalimi. Mes visada sakėme, kad prieš mirdami tai padarysime“, – kalbėjo M.Barbour.

Bet, regis, ji nekantravo parodyti sutuoktiniui, ką gali. Sulaikytas E.Barbouras pareigūnams prisipažino, kad juodu kurį laiką planavo žudyti, bet aplinkybės vis nesusiklostydavo. Kol jų kelyje nepasitaikė T.LaFerrara.

Per interviu Miranda tvirtino, kad būtų pasigailėjusi vyro, bet jis, įsėdęs į automobilį, ėmė kalbėti „netinkamus dalykus“.

„Aš pasakiau jam, kad man ką tik suėjo 16 metų. Kai jis atsakė, kad jam tai nerūpi, supratau, kad tai turės įvykti“, – žmogžudystės dieną prisiminė mergina.

Persikūnijo į kitą asmenį

Interviu Miranda pasakojo, kad pasmerktasis T.LaFerrara neįtarė klastos. Jis drąsiai pakišo ranką po Mirandos suknele ir ėmė glamonėti jos koją.

„Ar tu šiandien matei žvaigždes?“ – staiga paklausė ji.

Vis dėlto tai nebuvo romantiškas klausimas T.LaFerrarai, o iš anksto sutartas ženklas, kurio laukė ant automobilio grindų gulintis Elyette’as.

Tuomet jaunuolis turėjo pradėti smaugti auką.

Bet Elyette’as nesujudėjo. Vaikinui tikriausiai pritrūko drąsos, nes iki tol jis nebuvo žudęs žmogaus. Tuo metu T.LaFerrara savo ranką ėmė kišti dar giliau po Mirandos suknele.

„Aš ir vėl pasakiau: „Ar šiąnakt matei žvaigždes?“ Elyette’as ir vėl nesujudėjo.

Tada aš spyriau jam į koją ir jis ėmė smaugti vyrą. Reikalai tapo nekontroliuojami, aš persikūnijau į kitą asmenį ir išsitraukiau tarp sėdynių gulintį peilį“, – žurnalistui pasakojo mergina.

Miranda pridūrė, jog neketino naudoti peilio, kad automobilyje neliktų įrodymų.

Kai viskas buvo baigta, pora juokavo, kad nuo šiol kiekvieną kartą, kai Miranda persikūnys į žiaurią žudikę, Elyette’as ją vadins Supermiranda.

Devyniolikmetė sakė žinanti, kad daugiau nepamatys sutuoktinio ir su tuo susitaikė.

„Jis didžiuojasi tuo, ką padarė. Aš jį visada mylėsiu“, – sakė ji.

Praėjusią savaitę, kai pareigūnai jam pasakė, kad žmona prisipažino nužudžiusi mažiausiai 22 žmones, jis patraukė pečiais.

Paklaustas, ar tai tiesa, jis nusišypsojo ir tarė: „Iš mano lūpų to neišgirsite.“

Paleista vėl žudytų

M.Barbour tvirtino, kad daugiausia žmonių nužudė gyvendama Aliaskoje. Nort Polo policininkas leitenantas Chadas Rathbunas neatmetė, kad tai gali būti tiesa, nes atokioji valstija yra retai apgyvendinta ir čia yra lengva dingti be pėdsakų.

„Yra daug žmonių, kurie atvažiuoja į Aliaską, nes nori dingti. O čia lengva tai padaryti. Žmonėms patinka tokia laisvė.

Jeigu nuvažiuotumėte į mažesnius miestelius, rastumėte žmonių, kurie neegzistuoja jokiuose dokumentuose, išskyrus gimimo liudijimą“, – nuomonę išsakė pareigūnas.

Po M.Barbour prisipažinimo bylos ėmėsi ir JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB). „Daily Mail“ šaltinis FTB atskleidė, kad mergina jiems jau nurodė kelių savo aukų palaidojimo vietas.

Merginos tėvai sakė abejojantys, kad jų dukra galėjo įvykdyti dešimtis žmogžudysčių.

Bet kol nebus surasta daugiau kūnų, M.Barbour, regis, prilips baisiausios Amerikos žudikės maniakės pravardė. Mergina savo įvaizdį netgi palaiko – ji tikina nenorinti niekada būti paleista iš kalėjimo, mat tada ji ir vėl žudytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.