„Costa Concordia“ kapitonas aplankys laivo liekanas

2012 m. prie Italijos Džilijo salos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:34 PM

Tai pirma kartas, kuomet kapitonas aplankys savo laivą po avarijos, 2012 m. sausį nusinešusios 32 žmonių gyvybes. Vizitas bus rengiamas kaip dalis tyrimo F.Schettino teismo procese, kuriame kapitonas kaltinamas netyčinėmis žmogžudystėmis ir pabėgimu iš laivo. Jei bus pripažintas kaltu, F.Schettino gresia iki 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešama, kad į Džilijo salą F.Schettino atvyko trečiadienį, o pamatęs ant seklumos užplaukusio laivo liekanas apsiverkė. Ketvirtadienį kapitonui kartu su tyrėjais bus leista įsilaipinti laive, tačiau įtariamajam uždrausta kištis į ekspertų darbą. Teisėjas Giovanni Puliatti teigė, kad F.Schettino į laivą vyks „kaip kaltinamasis, ne kaip patarėjas ar ekspertas“.

Kapitonas anksčiau pripažino dalį savo kaltės ir viešai atsiprašė žuvusiųjų artimųjų, tačiau kategoriškai neigia palikęs laivą su visais 4 tūkst. 229 žmonėmis dar nepasibaigus gelbėjimo operacijai. Kaltinamasis teigia sugebėjęs pažeistą laivą nukreipti į seklesnius vandenis arčiau kranto ir šitaip padėjęs išvengti dar daugiau aukų.

2013 m. liepą Italijos teismas dėl „Costa Concordia“ tragedijos kaltinimus netyčinėmis žmogžudystėmis pateikė iš viso šešiems laivo įgulos nariams, tačiau penki iš jų sulaukė malonės, o F.Schettino prašymas buvo atmestas.

290 metrų ilgio ant šono pasviręs laivas į horizontalią padėtį buvo gražintas 2013 metų rugsėjį. Sudėtingoje gelbėjimo operacijoje dalyvavo daugiau kaip 500 inžinierių ir gelbėtojų. Šiuo metu Italijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Turkijos ir Kinijos įmonės varžosi dėl pelningo kontrakto išmontuoti pažeistą laivą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.