Amerika grasina iš V.Putino atimti turtus ir svarbią kėdę

Sekmadienį Amerikos pareigūnai pagrasino, kad imsis griežtų sankcijų, jei Rusija nenutrauks agresijos prieš Ukrainą.

Vakarai įspėja, kad agresija atsirūgs ir Rusijai, ir V.Putinui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vakarai įspėja, kad agresija atsirūgs ir Rusijai, ir V.Putinui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 2, 2014, 5:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:09 PM

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry per televizijos CBS laidoje „Face the Nation" pažymėjo, kad Rusija demonstruoja XIX amžiaus manieras, kai į kitą šalį įsiveržiama pasinaudojus akivaizdžiai sufabrikuotu pretekstu.  

Jis sakė, kad tai - neįtikėtinas agresijos aktas ir pagrasino labai rimtomis pasekmėmis, įskaitant sankcijas, kurių Rusija sulauks iš JAV ir kitų šalių.

J.Kerry taip pat įspėjo Rusiją, kad ji gali netekti savo vietos Didžiajame aštuonete (G8). „Vladimiras Putinas gali sulaukti Rusijos verslo lėšų įšaldymo, Amerikos verslo pasitraukimo ir rublio svyravimų“, - perspėjo įtakingas diplomatas.

Rusiją amerikiečių grasinimai supykdė. Sklinda kalbos, kad didžiausias Rusijos transliuotojas Pirmasis kanalas atšaukė šios nakties „Oskarų" teikimo ceremonijos transliaciją.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sekmadienį atsisakė komentuoti, kai jo buvo paprašyta reaguoti į griežtus JAV valstybės sekretoriaus J.Kerry žodžius.

„Šiuo metu jokių komentarų“, - sakė D.Peskovas.

Šiandieną 21 val. 30 min. speciali, įvykiams Ukrainoje skirta, laida „24/7“. Studijoje - prof. V.Landsbergis, politologas L.Kasčiūnas ir krašto apsaugos ministras J.Olekas.

B.Obama perspėjo V.Putiną

Naktį Amerikos prezidentas Barackas Obama pusantros valandos telefonu kalbėjo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu. B.Obama perspėjo, kad Rusijai gresia Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkų atsakomieji veiksmai.

Baltieji rūmai nurodė, kad B.Obama ragino V.Putiną atitraukti Rusijos pajėgas į jų bazes Kryme ir perspėjo, jog jeigu Maskva toliau pažeidinės tarptautinės teisės normas, tai lems tolesnę Rusijos „politinę ir ekonominę izoliaciją“.

Tuo tarpu V.Putinas per tą pokalbį pareiškė, kad Rusija „turi teisę ginti savo ir rusakalbių gyventojų interesus“ Ukrainoje.

„Atsakydamas į B.Obamos išreikštą susirūpinimą dėl planų potencialiai panaudoti Rusijos ginkluotąsias pajėgas Ukrainos teritorijoje, V.Putinas atkreipė dėmesį į provokuojančius ir nusikalstamus ultranacionalistinių elementų veiksmus, iš esmės skatinamus dabartinės valdžios Kijeve“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Rusijos prezidentūros pranešimą spaudai.

„Rusijos prezidentas pabrėžė, jog kyla reali grėsmė Rusijos piliečių, taip pat daugybės tėvynainių, esančių Ukrainos teritorijoje, gyvybei ir sveikatai. V.Putinas pabrėžė, jog jeigu smurtas toliau plėsis į rytinius Ukrainos regionus ir Krymą, Rusija pasilieka teisę ginti savo ir ten gyvenančių rusakalbių interesus“, – pažymėjo Kremliaus spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.