V.Putinas įvedė karius į Ukrainą po suvaidinto susišaudymo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kreipėsi į Federacijos Tarybą dėl Rusijos karių į Ukrainą po to, kai Rusijos televizijos eteryje buvo parodyti neva žuvę Rusijos kariškiai po susišaudymo prie Krymo ministrų tarybos pastato Simferopolyje. Siužetas apie Ukrainos kovotojų uždengtais veidais šaudymus ir Rusijos kariškius, gulinčius ant kelio, buvo parodytas per televizijos kanalą „Vesti“, rašo liga.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:44 PM

„15 val. 20 min. prie Krymo ministrų tarybos pastato Simferopolyje nuaidėjo automatų šūviai. Prie Profsąjungų rūmų, 50 m nuo Vyriausybės, sugulė nežinomi žmonės juodomis uniformomis, su juodomis kaukėmis ir baltais raiščiais ant rankų“, – pažymėjo „Vesti“ žurnalistas.

„Jie šaudė į minią ir Profsąjungų rūmus. Po to jie sušoko į geltonus autobusus „Bogdan“. Greičiausiai autobusai buvo vogti, nes ant vieno jų buvo užrašyta „Zoologijos sodas“, – sakoma siužete.

Korespondentas taip pat pažymi, kad „nukentėjo ir žurnalistai, bet sunkiai niekas nesužeistas, tačiau tai tik dar kartą paliudija, kad Kryme yra provokuojančių jėgų, kurios gali situaciją padaryti nestabilią.“

Vaizdo įraše aiškiai matyti, kad autobusai, į kuriuos sušoko ekstremistai – geltoni, su Krymo numeriais ir užrašu Lvovas–Taiganas. Tai - Krymo įmonės „Liūtų parkas Taiganas“ („Park lvov Taigan“), esančios Belogorske prie Simferopolio, autobusai. Įmonės direktorius – Jaltos zoologijos sodo „Pasaka“ vadovas Olegas Zubkovas.

Socialinių tinklų vartotojai taip pat pastebėjo, kad „banderovcai“ iš televizijos siužeto juda kaip profesionalūs kariai ir yra ginkluoti naujausiais rusiškais ginklais – AK 100-osios serijos automatais bei granatsvaidžiais RG-94, kokie yra tiktai Rusijos armijos ginkluotėje.

Be to, nuotraukose ir vaizdo įrašuose galima matyti, jog ant nejudančių susišaudymo „aukų“ su kamufliažinėmis uniformomis visai nėra kraujo.

Įvykius Simferopolyje taip pat nušvietė ir Rusijos televizijos kanalas „Dožd“. Žurnalistas tiesiogiai iš Krymo pasakojo, jog sprendžiant iš tūtelių, likusių po šaudymo, šoviniai buvo tušti.

„Kas ir į ką šaudė – neaišku, Rusijos kariais pirmiausia užėmė kovines pozicijas prie Ministrų tarybos pastato, bet po 15 minučių grįžo prie pastato įėjimo, matyt, jiems pranešė, kad pavojaus nebėra“, – pažymėjo žurnalistas.

Pasak jo, žmonės, kurie važiavo geltonais autobusais, buvo apsirengę kaip civiliai, bet turėjo šaunamųjų ginklų ir baltus raiščius ant rankovių.

Dar nesibaigus tiesioginiam reportažui iš Simferopolio po „susišaudymo“ tapo žinoma, kad V.Putinas kreipėsi į Federacijos tarybą su prašymu leisti naudoti karinį kontingentą prieš Ukrainą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.