Penki kertiniai prezidento V.Putino kalbos teiginiai

Antradienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė spaudos konferenciją dėl karinės intervencijos į Ukrainą. Renginys truko daugiau kaip valandą – šalies vadovas sulaukė daugybės vietos ir užsienio žurnalistų klausimų, kalbėjo daug, ilgai ir painiai. Pateikiame penkis svarbiausius jo išsakytus teiginius.

V.Putinas pareiškė, kad kol kas nėra reikalo įvesti ginkluotųjų pajėgų į Ukrainos teritoriją, tačiau tai gali būti padaryta esant reikalui.<br>AP nuotr.
V.Putinas pareiškė, kad kol kas nėra reikalo įvesti ginkluotųjų pajėgų į Ukrainos teritoriją, tačiau tai gali būti padaryta esant reikalui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:36 PM

Karinių pajėgų įvesti nebūtina, bet galima

V.Putinas pareiškė, kad kol kas nėra reikalo įvesti ginkluotųjų pajėgų į Ukrainos teritoriją, tačiau tai gali būti padaryta esant reikalui. „Dėl karinių pajėgų įvedimo – nėra tokios būtinybės, bet gali būti. Pratybos buvo surengtos, planuotos anksčiau“, - pabrėžė jis.

Ukrainoje įvykdytas antikonstitucinis perversmas

„Dėl įvykių Kijeve. Vienintelis vertinimas – tai antikonstitucinis perversmas ir valdžios užgrobimas. Niekas dėl to nesiginčija. Kas kitaip kalba? Nei aš, nei mano kolegos to neneigia, telefonu kalbėjau su kolegomis užsienyje“, - kalbėjo V.Putinas, Viktorą Janukovyčių vadinantis teisėtu Ukrainos vadovu.

Kijeve siautėjo Lietuvoje paruošti smogikai

V.Putinas laikosi savaitgalį iš Dūmos tribūnos paskelbtos versijos, kad Maidane veikę savigynos būriai buvo specialiai apmokyti kaimyninėse šalyse, tarp jų paminėdamas Lietuvą. „Kijeve siautėjo tie asmenys, kuriuos ruošė Lietuvoje, Lenkijoje“, – sakė jis. Tuo tarpu Kryme siautėjantys asmenys su rusiška ginkluote, anot V.Putino, išties yra „Krymo savigynos būriai“.

Įvesdama karius į Ukrainą, Rusija nieko nepažeidžia

V.Putinas sakė pritariantis ekspertams, kurie mano, kad, jeigu tai, kas įvyko Ukrainoje, galima pavadinti revoliucija, tai „toje teritorijoje atsiranda nauja valstybė, o su šita valstybe mes jokių įpareigojančių dokumentų nesame pasirašę“.

Dėl to, įvedus Rusijos karius į Ukrainos teritoriją, saugumo memorandumas, pasirašytas tarp Ukrainos, JAV, Rusijos ir Didžiosios Britanijos, nebus pažeistas. Tačiau Rusija neketinanti kariauti su Ukraina, tiktai ginti Ukrainos žmones, kad į juos nešaudytų kas nors iš „savų“ kariškių.

Maskva neužjaučia V.Janukovyčiaus 

„Ne, aš jo neužjaučiu. Visai kiti jausmai. Žmogus, kuris vykdo tokias funkcijas, turi pareigas, atsakomybę, bet svarbiausia – vykdyti žmonių, kurie jam patikėjo valdyti šalį, valią.  O ar jis viską padarė?

Paanalizuokite ir patys pagalvokite apie išvadas“, - sakė V.Putinas apie V.Janukovyčių, kuriam jo šalis suteikė prieglobstį, esą, „iš humanitarinių paskatų“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: antrajame ture – G. Nausėda ir I. Šimonytė