Rusija išcenzūravo J.Leto kalbą per „Oskarų“ įteikimo ceremoniją

Rusijos televizija „Pirmasis kanalas“ išcenzūravo „Oskarų“ įteikimo ceremoniją. Per įrašo transliaciją buvo iškirptas aktoriaus Jaredo Leto kreipimasis į Ukrainos ir Venesuelos žmones. Pažymėtina, kad anksčiau šis kanalas dėl JAV reakcijos į Ukrainos įvykius apskritai buvo atsisakęs transliuoti „Oskarų“ ceremoniją, rašo newsru.com.

J.Leto, kalbėdamas per „Oskarų“ įteikimo ceremoniją, palaikė Ukrainą.<br>AP nuotr.
J.Leto, kalbėdamas per „Oskarų“ įteikimo ceremoniją, palaikė Ukrainą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:04 PM

„Visiems, kas mus šiandien žiūri Ukrainoje ir Venesueloje, noriu pasakyti, kad mes galvojam apie jus. Jūs kovojate už tai, kad išsipildytų jūsų svajonės. Ir aš čia stoviu prieš visą pasaulį vardan jūsų“, - kalbėjo aktorius, gavęs statulėlę už geriausią antraplanį vyro vaidmenį filme „Dalaso klubas“.

J.Leto taip pat pasisakė, palaikydamas seksualines mažumas - „tuos, su kuriais neteisingai elgėsi tiktai dėl to, kad jie yra tokie, kokie yra, ir myli tuos, kuriuos myli“, o taip pat pagerbė atminimą žmonių, mirusių nuo AIDS. Filme, atnešusiame jam „Oskarą“, J.Leto suvaidino transseksualą, sergantį AIDS.

Dar užkulisiuose J.Leto pasakojo žurnalistams, kad, grįžęs iš Tailando, ketina vykti į gastroles į Venesuelą ir Ukrainą. Jis ruošiasi koncertuoti su savo roko grupe „30 Seconds to Mars“.

„Pirmasis kanalas“ atšaukė planuotą tiesioginę „Oskarų“ įteikimų ceremonijos transliaciją Rusijoje, aiškindami tuo, kad pirmenybė suteikiama naujienoms iš Ukrainos ir konkrečiai – Krymo. Tuo pat matu paaiškėjo, kad Ukrainos „Oskarų“ komitetas vietos kinematografų vardu kreipėsi į JAV Kino akademiją su prašymu pasmerkti Rusijos poziciją dėl Ukrainos.

Televizijos laidų vedėja Ksenija Sobčiak, anksčiau „Twitter“ komentuodama tiesioginės „Oskarų“ transliacijos per „Pirmąjį kanalą“ atšaukimą, spėjo, kad televizijos kanalo vadovybė „bijo, kad kas nors iš nominantų pasisakys apie Rusiją“.

E.Kusturica palaiko Rusiją

Paramą Ukrainai išreiškė jau daug meno pasaulio žmonių. Tačiau atsirado ir tų, kurie palaiko Rusijos agresiją.

Žinomas kino režisierius Emiras Kusturica mano, kad Rusija turi apginti Ukrainoje gyvenančius rusus ir išgelbėti šalį nuo katastrofos. 

„Deja, Ukraina dabar eina tuo pačiu keliu, kaip ir kadaise Jugoslavija. Ir man dėl to labai gaila. Vyksta tokia pat katastrofa. Manau, kad Rusija turi apginti Ukrainoje gyvenančius rusus”, - pareiškė kino režisierius.

Dabar E.Kusturica su grupe „The No smoking orchestra“ gastroliuoja po Rusijos miestus. Jis planuoja artimiausiu metu surengti gastroles Ukrainoje rusakalbiams gyventojams ir „kitiems mūsų broliams remti”. 

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.