Rusijos opozicionieriui A.Navalnui pritaisytas GPS siųstuvas

Rusijos teisėsaugos pareigūnai

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:59 PM

„Pirmadienio vakarą A.Navalnui buvo uždėtas elektroninis sekimo įrenginys, leisiantis teisėsaugos pareigūnams stebėti, ar nuteistasis laikosi namų arešto sąlygų“, - pranešė Federalinės pataisos namų tarnybos atstovė.

Teismo sprendimu, Kremliaus kritikui du mėnesius uždrausta išeiti iš savo namų, naudotis telekomunikacijos priemonėmis ir kitais būdais bendrauti su išoriniu pasauliu. A.Navalnui leidžiama bendrauti tik su šeimos nariais, savo advokatais ir policijos pareigūnais.

ELTA primena, kad A.Navalnas Rusijoje buvo teisiamas kaip 2012 m. Maskvos Bolotnajos aikštės riaušių organizatorius, prieš pat prezidento Vladimiro Putino inauguraciją. Aktyvistas ir jo brolis Olegas taip pat pripažinti kaltais kompanijos „Yves Rocher“ lėšų grobstymo byloje, tačiau 5 metų bausmės vykdymas laikinai atidėtas. A. Navalno teigimu, šią bylą sufabrikavo Kremliaus pareigūnai, bandydami nuslopinti jo politines veiklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.