Kerčėje įsikūrę Rusijos kariai išsipasakojo, kas jie tokie

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tvirtina, kad jo šalis nekontroliuoja „prorusiškų ginkluotų pajėgų“, kurios veikia Ukrainoje, užiminėja Kryme karinius dalinius, blokuoja pasienio postus ir Balaklavos įlankoje patruliuojančius laivus. Kremlius įsikibęs laikosi pozicijos, kad „nežinomi vyrai“ su sunkia Rusijos armijos ginkluote ir uniformomis be skiriamųjų ženklų priklauso „Krymo savigynos būriams“. Tačiau patys šie vyrai pernelyg neslepia, iš kur atvyko ir kokiai armijai priklauso. „UkrStream TV“ žurnalistams pavyko gauti Kerčėje įsikūrusių kariškių interviu.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Mar 5, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:46 PM

Apvalainas mongoliškų bruožų sunkiai apsiginklavęs karys dėmėta uniforma ir norėdamas sunkiai galėtų apsimesti esantis iš Krymo ir priklausantis vadinamiesiems „Krymo savigynos būriams“. Žurnalistų kalbinamas kariškis ir neapsimetinėja – šypsosi, dūsauja, suka į šalį akis ir prisipažįsta, kad yra iš Rusijos.

Paklaustas, ką ginkluotosios pajėgos iš Rusijos veikia Ukrainos teritorijoje, kariškis sako: „Saugom Ukrainą, kad nebūtų teroristinių aktų“

Žurnalistai klausinėja, kodėl kariškiai draudžia jiems filmuoti, nors pagal Ukrainos įstatymus viešoje vietoje filmuoti leidžiama. „Čia Krymo įstatymai“, - sako kariškis.

„Kodėl jūs be atpažinimo ženklų?“ - klausia žurnalistė. „Nes mūsų uniforma tokia“, - sako kariškis. „Ukrainietiška? Ar rusiška?“ - tikslinasi žurnalistė, ir kariškis neslėpdamas atsako, kad rusiška. „Mes – Rusijos kariškiai“, - prisipažįsta jis.

„O ką veikia Rusijos kareiviai Ukrainos teritorijoje?“ - klausia žurnalistas. „Jūs ką, nežiūrite televizoriaus?“ - atsidūsta kariškis.

Klausiami, kokiu pagrindu jie bando drausti žurnalistams filmuoti, kariškiai prasitaria, kad draudžiama filmuoti karinių dalinių išsidėstymą. Kad tai – laikina jų dislokacijos vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.