Kijeve prie šiukšlinės rasta galinga aviacinė bomba

Kijeve, Naberežno-Pečerskaja gatvėje, prie šiukšlių konteinerių rasta 50 kg svorio Pirmojo pasaulinio karo laikų aviacinė bomba, rašo liga.net.

Gelbėtojų nuomone, bombą prie šiukšlių konteinerio padėjo juodieji archeologai, ieškantys Dnepro pakrantėse iš karo laikų išlikusių ginklų.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Gelbėtojų nuomone, bombą prie šiukšlių konteinerio padėjo juodieji archeologai, ieškantys Dnepro pakrantėse iš karo laikų išlikusių ginklų.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-05 10:12, atnaujinta 2018-02-15 17:15

Visa laimė, kad asmuo, atsikratęs bomba, neįdėjo jos į konteinerį – priešingu atveju šiukšliavežė, susipylusi bombą kartu su šiukšlėmis ir supresavusi, būtų išlėkusi į orą, sunaikindama viską, kas gyva, kelių dešimčių metrų spinduliu aplink.

„Kad bomba sprogtų, būtų užtekę nedidelės deformacijos“, - paaiškino Kijevo gelbėtojų spaudos tarnyba.

Bomba prie šiukšlių konteinerių stovėjo atvirai, ją pastebėję gyventojai paskambino gelbėtojams. Į įvykio vietą atskubėjo išminuotojai, milicija ir ugniagesiai. Gretimame pastate esančios įstaigos darbuotojai buvo paprašyti palikti patalpas. Jie pasakoja, kad bomba buvo atvežta atsitiktinai, kartu su smėliu.

Gelbėtojai išvežė bombą specialiu automobiliu į karinį poligoną ir ten susprogdino.

Gelbėtojų nuomone, bombą prie šiukšlių konteinerio padėjo juodieji archeologai, ieškantys Dnepro pakrantėse iš karo laikų išlikusių ginklų. Bombos, matyt, jiems neprireikė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.