O.Pistoriaus versiją žlugdo jo kaimynė

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) parolimpinio sportininko Oscaro Pistoriaus teisme liudijanti jo kaimynė pirmadienį laikėsi tvirtai. Tačiau vakar Michelle Burger nebeatlaikė įtampos ir pravirko, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis AP informacija.

Teisiamas O.Pistorius atmeta kaltinimus, esą R.Steenkamp jis nušovė tyčia.<br>AP nuotr.
Teisiamas O.Pistorius atmeta kaltinimus, esą R.Steenkamp jis nušovė tyčia.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 7:12 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:23 PM

O.Pistorius kaltinamas tyčia nušovęs savo merginą manekenę Reevą Steenkamp per praėjusių metų Valentino dieną.

27 metų neįgalus sportininkas tvirtina, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas – jis esą R.Steenkamp palaikė įsibrovėliu, pasislėpusiu tualete. Bet prokurorai tvirtina, kad O.Pistorius žinojo, jog taikosi būtent į savo merginą.

Kadangi M.Burger gyvena visiškai netoli O.Pistoriaus namo, kuriame ir įvyko tragedija, būtent ji buvo iškviesta kaip pirmoji liudytoja nužudymo byloje.

Ji teigė, kad vis dar atsimena siaubingą išsigandusios R.Steenkamp, į kurią O.Pistorius šovė keturis kartus, klyksmą: „Buvo labai baisu.“

„Kai esu duše, vis girdžiu jos balsą, – ašarodama pasakojo M.Burger. – Dabar jau sugebu susivaldyti, šiaip ar taip, praėjo daugiau nei metai.“

Anot M.Burger, R.Steenkamp klykė ir prieš pasigirstant šūviams, ir jau po jų. O tai kertasi su parolimpiečio pateikiama įvykių versija.

O.Pistoriaus advokatas Barry Rouxas tikina, kad M.Burger greičiausiai girdėjo ne moters, o pakeltu balsu pagalbos prašančio atleto balsą.

Esą jei pagal tyrėjų medžiagą O.Pistorius pataikė R.Steenkamp į galvą, kulka sužalojo jos smegenis, tad ji nebūtų galėjusi klykti: „Ji būtų tiesiog susmukusi ant žemės be gyvybės ženklų.“

„Bet aš girdėjau jos balsą jau po to, kai nuaidėjo paskutinis šūvis. Balsas silpo, bet aš jį girdėjau“, – nesutiko M.Burger.

Pats O.Pistorius vakar tiesiog žymėjosi pastabas ir kuždėjosi su advokatais. Sportininkas elgėsi kur kas tvirčiau nei per svarstymą dėl paleidimo už užstatą praėjusiais metais.

Tąkart O.Pistorius vis puldavo į ašaras teismo salėje.

Prokurorai taip pat remsis duomenimis apie R.Steenkamp ir O.Pistoriaus bendravimą telefonu, kurie gali įrodyti, kad jie buvo susipykę.

Be to, tikėtina, kad kaltintojai argumentuos, jog O.Pistorius žiūrėjo pornografinius filmus prieš incidentą. Toks pareiškimas aiškiai prieštarautų kaltinamojo pateiktai įvykių versijai – esą jis su R.Steenkamp drauge ramiai leido vakarą.

O.Pistoriui gresia kalėjimo iki gyvos galvos bausmė.

Teisę į amnestiją jis gautų tik už grotų praleidęs mažiausiai 25 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.