Ukrainos nacionalistai pagrasino surengti revoliuciją Maskvoje

Jeigu Rusija nesiliaus siautėti Kryme, ukrainiečių nacionalistai grasina suorganizuoti revoliuciją ir Maskvoje. „Dešinysis sektorius“, į kurį įeina Ukrainos nacionalistinės organizacijos, tuo atveju, jeigu Rusijos karinės pajėgos pradės atvirai veržtis į Krymą, žada savo veiklą iš dalies perkelti į Maskvą. Apie tai Pranešė „Dešiniojo sektoriaus“ atstovas Igoris Mosijčiukas, rašo zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:17 PM

Aktyvistas pažymėjo, kad jo organizacija nori, jog konfliktas būtų sureguliuotas diplomatiniu keliu.

Tačiau I.Mosijčiukas įspėjo, kad, jeigu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau stengsis užimti Krymo pusiasalį, ukrainiečių nacionalistai važiuos į Rusiją kurstyti vietos gyventojų prie Rusijos prezidento veiklą.

„Tuo atveju, jeigu Rusijos karinės pajėgos pilnai įsiverš į Krymo teritoriją, organizacija nekariaus su jais ten. Mes kariausim su jais Maskvoje. Mes pasirengę vykti ten ir daryti ten revoliuciją“, - patikino I.Mosijčiukas.

Pasak jo, „Dešiniojo sektoriaus“ atstovai turi ryšių su rusų nacionalistais, kurie palaiko sukilimą prieš V.Putiną.

„Mes manom, kad suformuotume Rusijos teritorijoje galingą penktąją koloną ir nugalėtume kruviną V.Putino režimą jo paties žemėje“, - apibendrino I.Mosijčiukas.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Rusijos komunistų partija paprašė Generalinės prokuratūros patikrinti „Moskomprivatbank“ savininkų galimus ryšius su „radikaliais ukrainiečių nacionalistais“ iš „Dešiniojo sektoriaus“.

Kovo 2 d. „Dešiniojo sektoriaus“ lyderis Dmitrijus Jarošas pareiškė, kad šiuo metu organizacijos padaliniuose tęsiama mobilizacija, tačiau į Krymą jie nesiruošia. D.Jarošas pažymi, kad „Dešinysis sektorius“ koordinuoja visus savo veiksmus su Nacionalinio saugumo ir gynybos organizacijos sekretoriumi Andrejumi Parubijumi.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.