Dubline J.Tymošenko ir V.Klyčko elgiasi lyg įsimylėję

Dveji su puse metų kalėjimo nesumenkino Ukrainos politikos žvaigždės Julijos Tymošenko žavesio. Šalia šios moters, regis, iš laimės tirpsta ir jos būsimasis varžovas prezidento rinkimuose Vitalijus Klyčko. Tiesa, tokio jų artumo Ukrainoje niekas nepastebėjo. Tačiau dalyvaudami Europos liaudies partijos kasmetiniame kongrese Dubline, politiniai lyderiai bendravo itin šiltai.

Trijų dienų trukmės Europos liaudies partijos kongrese Dubline ukrainiečių politiniai lyderiai rėžė ugningas kalbas ir spinduliavo meile.<br>AP nuotr.
Trijų dienų trukmės Europos liaudies partijos kongrese Dubline ukrainiečių politiniai lyderiai rėžė ugningas kalbas ir spinduliavo meile.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-07 11:54, atnaujinta 2018-02-15 15:27

53 metų partijos „Tėvynė“ lyderė J.Tymošenko uždegė ne tik 11 metų jaunesnį V.Klyčko.

Kovo 6-7 dienomis vykstančiame kongrese, kur  dalyvauja 16 Europos lyderių, 1,5 tūkst. delegatų ir 400 žiniasklaidos atstovų, ji rėžė tokią aistringą kalbą apie triumfą prieš diktatūrą, kad žmonės plojo net atsistoję.

„Mes sukursime visai kitą, naują valstybę. Be korupcijos, be prievartos, pagrįstą teisės viršenybe, be baimės ir teroro. Sukursime visuomenę, atvirą visoms kalboms ir tikėjimams. Kitaip tariant, mes kuriame tikrą europietišką tautą, tai darysime ir niekas mūsų nesustabdys. Mes skolingi tiems, kurie žuvo“, - aistringai kalbėjo J.Tymošenko.

Ji taip pat reiškė įsitikinimą, kad grėsmė pastaruoju metu kilo ne tik Ukrainos, bet ir viso pasaulio stabilumui. Politikė prašė neleisti Rusijai Kryme rengti kovo 16 d. numatyto referendumo dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos.

„ Noriu, kad visi žinotų, jog ukrainiečiai yra pasiruošę gintis. Ne tik kariuomenė, bet visi gyventojai. Sudėtinga bus prognozuoti padarinius. Juk sustabdyti Rusijos agresiją – tai ne tik iškovoti laisvę Ukrainai. Mes dabar kalbame apie viso regiono laisvę, kalbame apie taiką arba karą Europos kontinente. Ginkime Ukrainą visi kartu“, - ragino ugningoji Ukrainos ponia. 

Buvęs sunkiasvoris boksininkas, partijos „Udar“ lyderis V.Klyčko taip pat kalbėjo apie Ukrainos pasiryžimą tapti šalimi, kur gerbiamos žmogaus teisės ir galioja vienodos galimybės.

„Geriau negu bet kas žinau – be kovos nėra ir pergalės“, - sakė jis, dėkodamas už airių paramą ir ragindamas rasti Ukrainą kamuojančios krizės sprendimą be kraujo praliejimo. 

Kai partijos „Tėvynė“ lyderė J.Tymošenko praėjusį mėnesį buvo paleista į laisvę, Rytų Europos erdvę analizuojantis „The Economist“ apžvalgininkas Edwardas Lucasas ragino neapsigauti dėl angeliškos J. Tymošenko išvaizdos.

Anot jo, aplink galvą apsukta šviesių plaukų kasa ir subtilus koketavimas apsvaigino nemažai Ukrainos ir užsienio politikos vyrų. Neva, esant reikalui, ši narsi ir ryžtinga moteris pasitelkia vyrus nokautuojantį ginklą – savo seksualinį magnetizmą.

E.Lucasas prisiminė vieno ambasadoriaus pasakojimą, kaip dviejų valandų  kelionė su J.Tymošenko jos garso nepraleidžiančiame limuzine tamsintais langais jam  tapo pačia  labiausiai  seksualine prasme bauginančia patirtimi jo gyvenime.

Apžvalgininkas pažymėjo, kad Ukrainos motina vadinamos moters ryžtas išties kelia baimę. Toks jausmas, jog jai kelio nepastos niekas.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.