Gandai apie V.Janukovyčiaus mirtį netyla

Antradienį socialiniuose tinkluose pasklidusi žinia apie nušalinto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus mirtį gali būti ne iš piršto laužti. Šįkart sujudo Rusijos žiniasklaida. Laikraštis „Moskovskij komsomolec“, remdamasis savo šaltiniu, pranešė, kad V.Janukovyčių ištiko infarktas, jis gydomas vienoje Maskvos ligoninių, rašo newsru.ua

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 9:45 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:34 PM

„Jo sveikatos būklė vertinama kaip „sunki“. Oficialiai ši informacija nepatvirtinta“, - nurodė „Moskovskij komsomolec“.

Pirmą kartą žinia apie V.Janukovyčių ištikusį širdies smūgį pasirodė antradienį. Apie tai paskelbęs Euromaidano aktyvistas Michailas Lebedis tvirtino, kad V.Janukovyčius mirė.

„Man ką tik apie tai telefonu pranešė draugas iš Rostovo kardiologijos centro. Jį ištiktą širdies smūgio atvežė kovo 3 d. apie 23 val., ir po valandos jis mirė“, - rašė M.Lebedis savo „Facebook“ paskyroje.

Novanews.com.ua teigimu, LB.ua redakcija susisiekė su aktyvistu, kad įsitikintų, ar į jo paskyrą nebuvo įsilaužta. Kai žurnalistas paklausė M.Lebedžio, ar informacija apie V.Janukovyčių – tiesa, jis atsakė: „Nepatikėsi. Taip“.

Ketvirtadienį ryte Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ pranešė, kad specialiosios tarnybos ir patikimi šaltiniai turi informacijos, jog V.Janukovyčiaus išties nėra tarp gyvųjų.

Norėdama patikrinti šią informaciją agentūra kreipėsi į Rusijos prezidento administraciją, nuolatinį Rusijos ambasadorių Jungtinėse Tautose Vitalijų Čiurkiną ir į Rusijos valstybinius televizijos kanalus.

Paskutinį kartą V.Janukovyčių gyvą žmonės matė vasario 28 d. per jo spaudos konferenciją Rostove prie Dono. Nuo to laiko apie jį nebuvo jokių žinių.

Interpolo atstovai pranešė, kad ketvirtadienį gavo naujosios Ukrainos vyriausybės prašymą rasti ir suimti V.Janukovyčių. Šiuo metu jis svarstomas. 

 „Gavome Ukrainos valdžios prašymą V.Janukovyčių paskelbti tarptautiniu mastu ieškomu asmeniu. Asmuo kaltinamas žmogžudystėmis ir piktnaudžiavimu jam suteiktomis galiomis“ - sakė Interpolo atstovas.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.