Pergalę Salvadoro prezidento rinkimuose skelbia abi pusės

Tačiau ARENA lyderis buvo įsitikinęs, kad laimėjo jo stovykla.

Salvadoras Sanchezas Cerenas jaučiasi laimėtoju.<br>AP nuotr.
Salvadoras Sanchezas Cerenas jaučiasi laimėtoju.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-03-10 09:32, atnaujinta 2018-02-15 13:49

Prieš balsavimą apklausos rodė, kad buvęs partizanų vadas Salvadoras Sanchezas Cerenas iš kairiųjų Farabundo Marti nacionalinio išvadavimo fronto (FMLN) aiškiai lenkė Normaną Quijano iš konservatorių partijos ARENA.

Tačiau suskaičiavus 98 proc. balsų buvo pranešta, kad kairiųjų kandidato persvara yra minimali, kad jis turi 50,1 proc. balsų, o jo varžovas – 49,9 proc. balsų.

„Skirtumas mūsų naudai, truputį suapvalinus, yra kiek daugiau nei 8 tūkst. balsų. Salvadoro žmonės pasirinko ... ir mes galime švęsti pergalę“, - sakė FMLN lyderis Medardo Gonzalezas.

Tačiau ARENA lyderis buvo įsitikinęs, kad laimėjo jo stovykla.

„Su rinkimų tribunolo ir mūsų pačių ... duomenimis ... galime pasakyti, kad pasiekėme pergalę“, - sakė Jorge Velado.

69 metų S.Sanchezas Cerenas yra Salvadoro viceprezidentas. Šis buvęs mokytojas ir buvęs švietimo ministras buvo vienas iš penkių pagrindinių partizanų vadų per Salvadoro 1979-1992 metų pilietinį karą, kai FMLN kovojo su JAV remta konservatorių vyriausybe.

Konservatoriai valdė du dešimtmečius iki 2009 metų, kai salvadoriečiai savo pirmuoju kairiųjų prezidentu išsirinko FMLN kandidatą Mauricio Funesą.

FMLN labai nedaug pritrūko iki pergalės pirmajame rinkimų rate praėjusį mėnesį ir buvo tikimasi, kad S.Sanchezas Cerenas lengvai laimės antrąjį ratą.

Tuo tarpu 67 metų N.Quijano, sostinės San Salvadoro meras, akcentuoja įstatymą ir tvarką, o kampanijos metu kalbėjo apie didelį nusikalstamumą ir liūdnai pagarsėjusias gatvių gaujas „mara“, daug prisidedančias prie narkotikų prekybos ir turto prievartavimo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.