Kameros užfiksavo, kaip iš V.Janukovyčiaus vilos nešami daiktai

Prabangiu spindesiu visą pasaulį pribloškusi buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus rezidencija Mežigyrijoje bematant liko išgrobstyta. Valdžia suskubo uždaryti šią vietą nuo eilinių lankytojų akių, kurie plūdo į ją būriais lyg į muziejų. Tačiau pro rezidencijoje įrengtas kameras neprasprūdo vagišių darbeliai. Internete paskelbtuose įrašuose matyti, kaip iš pastato karučiais vežami paveikslai, skulptūros, į furgonus kraunamos vertingos ikonos ir kitos brangenybės. Pasirodo, didžiausias grobstymas įvyko, kai į rezidenciją dar nebuvo įkėlę kojos Maidano aktyvistai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 10:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:51 AM

Iš įrašų matyti, kad antikvarinių daiktų išvežimas iš Mežigyrijos prasidėjo dar vasario 19 d., kuomet Maidane situacija buvo įkaitusi iki maksimumo, bet buvo bandoma susitarti, išvengiant kraujo praliejimo ir V.Janukovyčiaus atsistatydinimo.

Daiktai ypač intensyviai buvo išvežami vasario 21 d., likus keletui valandų iki opozicijai su V.Janukovyčiumi pasirašant susitarimą dėl taikaus krizės išsprendimo.

Karučiai buvo kraunami ir vežami iki pat vasario 22-osios ryto, 4 valandos. Jau po keleto valandų pasirodė pirmasis pranešimas, kad Mežigyriją paliko visi jos gyventojai ir aptarnaujantis personalas. Rezidencijoje liko tik pora beginklių apsaugininkų.

Po to rezidencija tapo prieinama Maidano aktyvistams ir visiems norintiems. Taigi, gandai apie „maidaniečių“ plėšikavimus, ko gero, kiek perdėti. Didžiąją dalį vertybių, palikdami tuščias lentynas ir sienas, išsivežė patys šeimininkai.

Vasario 19 dienos ir kitų dienų įrašuose užfiksuota šviesiaplaukė moteris – V.Janukovyčiaus meilužė Liubovė Poležaj, 20 dienos – ir vyras, panašus į Viktorą Janukovyčių jaunesnįjį. O vasario 21 d. apie pusę dešimtos vakaro į kamerų akiratį pakliuvo ir pats V.Janukovyčius.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.